Omlandia thuis nog puntloos tegen Oranje Nassau

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Prietpraat

Na een milde winter, waarin Omlandia in de zaal succesvol was door de Hogeland Cup op haar naam te schrijven, wordt zaterdag de competitie weer hervat. De tegenstander is meteen een ploeg van formaat, want het immer ambitieuze Oranje Nassau – twee weken geleden werd het duel afgelast - komt op bezoek in Ten Boer. Het elftal van scheidend trainer Hans van der Ploeg boekte in de eerste seizoenshelft resultaten die ver beneden kunnen waren. Vlak voor de winterstop werden PKC ’83 (5-0) en VEV ’67 (5-1) echter weggespeeld en vorige week wisten de oranjehemden de zegereeks door te trekken bij Broekster Boys (1-3).   
   

Door: Merijn Slagter

Weliswaar kwam Omlandia sterk voor de dag op de zaalvoetbaltoernooien waaraan het deelnam, uiteindelijk gaat het om de prestaties op het veld. Wie terugblikt naar de eerste seizoenshelft zal vooral de ongeslagen serie van zeven competitieduels herinneren. Toch verloor Omlandia het laatste officiële duel van 2014 nog met 5-3 van het goed presterende Balk en ook het eerste oefenduel van het nieuwe jaar ging eveneens verloren. Op 17 januari bleek Groen Geel, titelkandidaat in de Tweede Klasse, met 3-1 te sterk. Toch werd die nederlaag in de meest recente oefenduels nog aardig rechtgezet. Loppersum werd twee weken geleden eenvoudig met 7-2 opzij gezet en vorige week werd ook een oefenduel bij VV Groningen met 1-2 gewonnen. Dat er niet altijd op de automatische piloot resultaten kunnen worden geboekt, geeft maar aan dat er in iedere wedstrijd ontzettend hard gewerkt zal moeten worden om ook na de winterstop goed voor de dag te komen.
Goed gevoel
,,De winterstop kwam voor een aantal spelers op het goede moment’’, vertelt Omlandia-trainer Robbie Wentink. ,,Er waren een spelers die op hun tandvlees liepen bij de wedstrijd tegen Balk en konden de rustperiode goed gebruiken om de batterij op te laden. De zaaltoernooien zijn belangrijk voor de spelers en hebben hierin goede resultaten geboekt. Zo lang spelers open en eerlijk communiceren over hun fysieke gesteldheid zie ik geen problemen voor de competitie.’’ Wentink denkt zelf overigens niet dat laatste competitienederlaag tegen Balk op dit moment nog doorweegt met betrekking tot de competitiehervatting in 2015. ,,Tegen Balk zakten we na een reeks van negen wedstrijden door onze ondergrens, maar gingen we toch met een goed gevoel de winterstop in. Vooral in januari waren de omstandigheden niet ideaal om onszelf optimaal voor te bereiden op de hervatting van de competitie. Zo trainden we in de zaal, bij Mamio, op ons trainingsveld of helemaal niet. Uiteindelijk is het mooi dat we de laatste weken toch nog wat oefenduels hebben kunnen spelen. Maar zowel ik als de spelersgroep kijken natuurlijk vooral uit naar de wedstrijden die er echt toe doen, zoals het komende duel met Oranje Nassau.
Geteisterd
Oranje Nassau zal zich na de winterstop ongetwijfeld willen revancheren voor een erg matige eerste seizoenshelft. Vaak was het spel best naar behoren, alleen werd dit niet altijd uitgedrukt in doelpunten. Bovendien werd de ploeg van trainer Hans van der Ploeg regelmatig geteisterd door blessures. Ondanks de ruime zeges die voor de winterstop nog geboekt werden, leek het winterse pauzemoment op Coendersborch op een goed moment te komen om de koppen eens bijeen te steken. Oranje Nassau lijkt mede door de zege in Damwoude meer dan klaar om Omlandia zaterdag het vuur aan de schenen te leggen. Eerder dit seizoen wist Omlandia haar eerste seizoenszege uitgerekend bij Oranje Nassau behalen. Door treffers van Dennis Loer (2x) en Jeroen Haan was Omlandia met 2-3 te sterk. Desalniettemin gedijt Oranje Nassau goed op Ten Boerster grondgebied. Twee keer eerder speelden de oranjehemden een officieel duel aan de Sportlaan en twee keer werd er met 0-3 gewonnen. ,,Oranje Nassau had het in het slot van de eerste seizoenshelft aardig op de heupen en boekte net als ons goede resultaten. Ik verwacht een spannende strijd waarin beide teams voor de drie punten willen gaan, ten koste van alles’’, blikt Wentink vooruit.
Omlandia – Oranje Nassau gaat zaterdag om 14.30 uur van start in Ten Boer. De arbiter luistert deze middag naar de naam Souhuwat.