Een veranderde situatie in Feerwerd en Warffum moet vrezen ...

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Als de weerprofeten het een beetje bij het juiste eind hebben wordt er het komend weekend ook in het Noorden op grote schaal gevoetbald. Dat betekend dat het programma wat voor het weekend van 24/25 januari ingepland stond nu dit weekend gespeeld gaat worden. Dat zorgt er uiteraard voor dat de ‘voorspellingen’ die we wekelijks op Puurvoetbalonline plaatsen ook deze week weer te lezen zullen zijn.

Afbeeldingsresultaat voor foto voetbal
Ezinge
en Zeester zouden elkaar oorspronkelijk op zaterdag 7 februari in Feerwerd ontmoeten voor de streekderby die na de terugkeer van Zeester als zelfstandige vereniging voor de tweede keer op het programma staat. In Zoutkamp werd het op 27 september 2014 een 4-2 voor Ezinge maar sinds enkele weken is er wel wat veranderd binnen de selectie van de Zoutkampers. Eigenlijk begon dat al met de contractverlenging met trainer Gezinus Oosterhuis. Waar sommige hadden verwacht dat Oosterhuis het misschien wel bij een seizoen zou laten dacht de trainer daar anders over. De ervaren trainer zag dat er in Zoutkamp hard gewerkt om de selectie van een kwaliteitsimpuls te voorzien. In aanloop naar het duel werd dat deze week met de komst van Rick Tolsma afgesloten nadat eerder Niels Alt en de broertjes Cees en Tiemen de Jong naar Zoutkamp kwamen. Dat zorgt zaterdag uiteraard voor een wedstrijd waar ook door Ezinge anders tegenaan gekeken gaat worden. Niet dat er ineens wonderen van de Zoutkampers verwacht mogen worden maar als je er als vijfdeklasser in alle linies een versterking bij krijgt is dat een prima zaak. Zonder de vier nieuwelingen had het duel in Feerwerd een ‘1’ gekregen maar nu liggen de kaarten anders. Gezien de voor beide teams wat beperkte trainingsomstandigheden en de kwaliteitsimpuls bij de Zoutkampers ga ik voor een gelijkspel in Feerwerd. Daarom een ‘3’ achter het duel Ezinge-Zeester.

Warffum krijgt zondag koploper SVZ op bezoek. Een tegenstander waar de ploeg van Simon Bos op 28 september 2014 in Zeijen met 8-1 van verloor. Warffum zat toen nog in de beginfase van de opbouw van een bijna nieuwe ploeg omdat in de zomer een groot aantal spelers waren gestopt of vertrokken naar een andere vereniging. Qua resultaten was het aan de kant van de Warffumers voor de winter wisselvallig waar trainer Simon Bos in het tweede gedeelte graag verandering in wil zien. Of dat zondag tegen de koploper direct een driepunter oplevert is uiteraard afwachten. De Zeijenaren worden namelijk door bijna alle overige ploegen uit 5D als de toekomstige kampioen gezien maar trainer Albert Noord is iemand die dat niet hardop gaat roepen. Iets wat met een voorsprong van vier punten op Kloosterburen en zeven op Blauw Geel’15 ook niet handig zou zijn. Daarom geldt voor SVZ dat het in Warffum moet winnen om zijn voorsprong richting Kloosterburen en Blauw Geel’15 te behouden en moet de thuisploeg winnen om geen valse start in de tweede periode te maken. Een prognose is dus lastig maar mede gezien het resultaat eerder in het seizoen verwacht ik toch dat SVZ er met de drie punten vandoor gaat zodat er een ‘2’ achter het duel Warffum-SVZ komt te staan.