Krappe zege Poolster en licht herstel Hunsingo

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Als de weerprofeten het een beetje bij het juiste eind hebben wordt er het komend weekend ook in het Noorden op grote schaal gevoetbald. Dat betekend dat het programma wat voor het weekend van 24/25 januari ingepland stond nu dit weekend gespeeld gaat worden. Dat zorgt er uiteraard voor dat de ‘voorspellingen’ die we wekelijks op Puurvoetbalonline plaatsen ook deze week weer te lezen zullen zijn.


In Spijk staat het duel tussen Poolster en Middelstum op het programma. Een duel tussen twee ploegen die wel een driepunter kunnen gebruiken. Poolster om de kloof tussen de grootste concurrent voor plaats drie, Be Quick 1887, in stand te houden en Middelstum om met een winstpartij verder afstand te nemen van de gevarenzone. Want met zeven punten voorsprong op een op de elfde plaats staande GVAV Rapiditas kun je nog niet spreken van dat je al in veilige haven bent. Voor de thuisploeg liggen de kaarten duidelijk anders. Het team van Jeroen de Munck ligt op koers voor een plaats in de nacompetitie voor een plaats in de derde klasse. Mamio en Pelikaan S hebben een dusdanige voorsprong dat die beide gaan promoveren en de derde plaats een interessante plaats wordt. Zo zijn de belangen duidelijk in Spijk waar voor beide teams maar één ding telt, de drie punten. Drie punten die ik door het thuisvoordeel van de Spieksters in Spijk zie blijven als zal het geen klus worden die door de formatie te lichtzinnig moet worden opgevat omdat de Middelstumers al een paar keer hebben laten zien dat ze tot verrassende dingen in staat zijn. Maar ondanks dat wordt het toch een ‘1’ voor het duel Poolster-Middelstum
Hunsingo kan zondag aan de bak in het thuisduel tegen Bellingwolde. De ploeg van Henry Kramer verloor na de winterstop twee keer op rij en zal nu een resultaat moeten neerzetten om niet in een neerwaartse spiraal terecht te komen. In Bellingwolde treffen de Winsumers echter geen opponent die zich gemakkelijk aan de kant laat zetten. Het op een zevende plaats staande Bellingwolde speelde zondag namelijk in Groningen met 2-2 gelijk tegen nummer drie SC Stadspark. De boodschap is dus duidelijk voor de Winsumers, zeker niet verliezen maar als het kan een klinkende overwinning neerzetten zodat het weer wat steviger in de middenmoot komt. Of dat gezien de blessures binnen de selectie gaat lukken is nog maar de vraag zodat Hunsingo-Bellingwolde een ‘3’ krijgt.