Nieuwe spits voor Zeester Zoutkamp

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

In de winterstop heeft men in Zoutkamp allesbehalve stilgezeten. Kwam eerst Niels Alt vanuit Aduard de gelederen van Zeester versterken, enkele weken later kwamen de broers Cees en Tiemen de Jong over van Nicator uit Leeuwarden. En vandaag maakte Zeester bekend dat er een vierde aanwinst in Zoutkamp gepresenteerde mocht want met aanvaller  Rick Tolsma komt er een derde speler over van Nicator uit Leeuwarden.
Rick Tolsma is een spits die in het seizoen 2013-2014, waarin hij alleen voor de winter speelde, zeven keer raak schoot voor de toen nog vierdeklasser uit Leeuwarden. Een jaar eerder schoot de nu 26 jarige spits er tien goals in dus dat men in Zoutkamp spreekt van een aanwinst voor de vijfdeklasser is niet onlogisch.
Zo heeft Zeester er in de winterstop in alle linies versterking bijgekregen waar men in Zoutkamp erg blij mee is. 'We waren al erg blij met de komst van Niels, Cees en Tiemen maar dat Rick Tolsma ook nog komt maakt dat het er richting de tweede helft van het seizoen gewoon goed uitziet. We wisten allemaal dat onze eerste selectie wel een kwaliteitsimpuls kon gebruiken en als dat uiteindelijk lukt is dat prachtig. We zijn als Zeester blij met de medewerking van de verenigingen Aduard en Nicator, en uiteraard de KNVB," vertelt bestuurslid Andries Zuidersma die mede door de vier aanwinsten zaterdag een ander duel tegen streekgenoot Ezinge verwacht. 'We gaan zeker geen gekke dingen roepen door te zeggen dat de punten nu opeens via de lopende band binnen komen rollen. Maar het mag duidelijk zijn dat we er wel vanuit gaan dat we in de tweede helft van het seizoen meer punten gaan halen als de twee die we voor de winter hebben weten te halen. En laten we eerlijk zijn, als we daar tegen Ezinge mee kunnen beginnen zo dat fantastisch zijn."