Een twee in Sumar en Uithuizen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Als de weerprofeten het een beetje bij het juiste eind hebben wordt er het komend weekend ook in het Noorden op grote schaal gevoetbald. Dat betekend dat het programma wat voor het weekend van 24/25 januari ingepland stond nu dit weekend gespeeld gaat worden. Dat zorgt er uiteraard voor dat de ‘voorspellingen’ die we wekelijks op Puurvoetbalonline plaatsen ook deze week weer te lezen zullen zijn.
FC LEO komt als alles goed gaat zaterdag ook in actie. De formatie van Klaas van der Ploeg gaat dan op bezoek bij Suameer waar het eerder dit seizoen thuis met 5-1 wist te winnen. In Sumar mag de koploper het opnemen tegen een Suameer dat op dit moment een achtste plaats inneemt en net als de Leensters dit kalenderjaar in competitieverband nog niet in actie kwam. Dat betekent dat beide trainers nog niet echt zicht hebben hoe hun manschappen uit de winterstop komen. Klaas van der Ploeg een beetje kennende staat de Oranje-brigade zaterdag wel scherp aan de aftrap maar dat zal bij de thuisploeg niet anders zijn. Als de koploper op bezoek komt worden er vaak extra krachtbronnen aangeboord en daarom verwacht ik een lastig middagje voor de Leensters in het tussen Drachten en Leeuwarden liggende Sumar. Maar lastig of niet FC LEO keert wel met een kleine zege huiswaarts dus daarom een '2' achter het duel Suameer-FC LEO.
Een derby waar nu al over wordt gesproken mogen we het duel Noordpool-Corenos wel noemen. Een duel ook die ergens om gaat want beide teams verkeren in zwaar weer. Noordpool staat net boven de streep en Corenos staat op dit moment op een nacompetitieplaats. De ploeg uit Roodeschool heeft negen punten uit dertien duels en de thuisploeg uit evenveel wedstrijden twee punten meer. Dat betekent dat er spanning staat op het duel tussen de twee ploegen uit de gemeente Eemsmond zodat het weleens druk kan worden op het complex aan de sportlaan in Uithuizen. Zaterdag verloren beide ploegen hun eerste duel in dit kalenderjaar. Noordpool verloor niet helemaal terecht van Be Quick met 1-0 en ook de ploeg uit Roodeschool had meer verdiend dan een 5-3 nederlaag tegen Mamio. Dat zullen de beide trainers, Willem Kluin en Erik Zuidema, zaterdag absoluut meenemen richting het duel waarin voor beide teams maar een ding telt, de drie punten. Aan een gelijkspel hebben beide teams namelijk niets. Daarom is een voorspelling geven een lastig geven verhaal omdat het een duel met veel strijd gaat worden. Maar toch denk ik dat de ervaring aan de kant van de gasten Corenos een licht voordeel zal geven waardoor er een '2' achter het duel Noordpool-Corenos komt te staan.