Gelijke spelen in Godlinze en Appingedam

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Als de weerprofeten het een beetje bij het juiste eind hebben wordt er het komend weekend ook in het Noorden op grote schaal gevoetbald. Dat betekend dat het programma wat voor het weekend van 24/25 januari ingepland stond nu dit weekend gespeeld gaat worden. Dat zorgt er uiteraard voor dat de ‘voorspellingen’ die we wekelijks op Puurvoetbalonline plaatsen ook deze week weer te lezen zullen zijn.
Godlinze ontvangt zaterdag koploper Marum. Een duel dus met voor beide teams grote belangen. De 'Glinzers' kunnen zich geen puntverlies veroorloven in de strijd om uit de degradatiezone te blijven en de koploper is ook gebaat bij een overwinning. De Marumers strijden namelijk met een groot aantal teams om het kampioenschap in een klasse waar ieder weekend wel een of meerdere verrassingen te melden. Zo won Noordwolde zaterdag toch wel verrassend van SC Stadspark en dat is iets wat Marum kan overkomen. Godlinze heeft namelijk de reputatie dat het tegen hoger geklasseerde teams vaak aardige resultaten neerzet dus wat dat betreft is de formatie van Marcel Poll gewaarschuwd. In Marum werd het op 13 september 2014 met een score van 5-3 in het voordeel van de thuisploeg een doelpuntrijk duel. Of dat zaterdag in Godlinze ook gaat gebeuren zal de toekomst leren maar gezien de kracht van de ploeg van Peter Ernst in zijn thuisduels denk ik toch aan een '3' voor het duel tussen Godlinze en Marum.
Noordwolde gaat zaterdag weer op 'verplaatsing' zoals een uitduel in België vaak wordt genoemd. Dat wordt dan het negende uitduel in veertien wedstrijden zodat de geelhemden in het voorjaar nog een groot aantal thuisduels tegoed hebben. Zaterdag boekte de ploeg van Roy Kamps een keurige 1-0 zege in het uitduel tegen SC Stadspark en het zou een stunt zijn als dat huzarenstukje zaterdag in Appingedam wordt herhaald. Dat zal lastig genoeg worden want het heenduel in Noordwolde werd een duidelijke 5-1 zege voor het team van Gerard Zeeman. Maar de zege op SC Stadspark heeft er wel voor gezorgd dat Noordwolde een aardige slag heeft geslagen richting de ploegen die in acute degradatienood verkeren. Of dat de ploeg voldoende vertrouwen geeft om in Appingedam een goed resultaat neer te zetten is de vraag maar met een '3' in de tas huiswaarts keren zie ik wel gebeuren.