Winst voor Loppersum en een punt voor De Fivel.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Als de weerprofeten het een beetje bij het juiste eind hebben wordt er het komend weekend ook in het Noorden op grote schaal gevoetbald. Dat betekend dat het programma wat voor het weekend van 24/25 januari ingepland stond nu dit weekend gespeeld gaat worden. Dat zorgt er uiteraard voor dat de ‘voorspellingen’ die we wekelijks op Puurvoetbalonline plaatsen ook deze week weer te lezen zullen zijn.
SC Loppersum krijgt The Knickerbockers op bezoek. Voor de Lopsters betekent dat hun eerste wedstrijd van na de winterstop wat overigens geldt voor de studentenvereniging uit Groningen. We hebben nog dertien te spelen vertelde Martin Jurna een paar weken gelden in het interview dat Puurvoetbalonline een paar weken geleden met de oud-speler van Bedum en SC Loppersum had. Jurna assisteert dit seizoen hoofdtrainer Jaap Danhof en de oud-voetballer heeft er alle vertrouwen in dat Loppersum zich uit de degradatiezone gaat spelen. De eerste tegenstander waar de ploeg van Jaap Danhof een goed resultaat neer moet zetten is dus tegen The Knickerbockers die vier punten meer heeft dan de thuisploeg. Drie punten moeten dus haalbaar zijn voor de thuisclub die in de twee weken daarna met CSVH en ONR ook twee tegenstanders treft die op dit moment nog geen twintig punten hebben. Op 13 september 2014 werd het op Zernike 2-1voor de stadjerders en die uitslag, en ook nu in het voordeel van de thuisploeg, zou zaterdag niet ondenkbeeldig zijn en vandaar een ‘1’ voor het duel Loppersum-The Knickerbockers.
De Fivel gaat zaterdag voor zijn veertiende wedstrijd van het seizoen naar Aduard. Daar wacht nummer zes Aduard 2000 voor de ploeg van Ronald Vermeulen die in de Ommelander Courant liet optekenen dat hij een lastig duel verwacht. Vermeulen en zijn ploeg speelden eerder in het seizoen in Zeerijp 0-0 tegen het paars/witte-team. En ook zaterdag zal het naar alle waarschijnlijkheid geen duel worden waar de goals als rijpe appels uit de boom vallen. Een gelijkspel is het meest waarschijnlijk en daarom een ‘3’voor het duel Aduard 2000-De Fivel.