Rentree Robin Zuidema( De Heracliden) aanstaande.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Als de weerprofeten het een beetje bij het juiste eind hebben wordt er het komend weekend ook in het Noorden op redelijk grote schaal gevoetbald. Dat betekent wel dat er in de ene klasse meer gevoetbald dan in de andere want staan er in zaterdag 2J maar twee duels op het programma.
image-2014-06-13 (2)
 Robin Zuidema in actie voor het RWE-team(foto archief PVO )
In Uithuizermeeden staat er zaterdag een bijzonder duel op het programma. De Heracliden speelt dan namelijk tegen Klazienaveen en laat dit duel nu het de wedstrijd waarin naar alle waarschijnlijk Robin Zuidema zijn rentree gaat maken. De jonge spits liep op 13 september 2014 een dubbele beenbreuk op in uitgerekend het heenduel tegen …Klazienaveen. Niemand had verwacht dat de 18-jarige aanvaller vijf maanden later dusdanig hersteld zou zijn dat voor hem zaterdag de eerste speelminuten aanstaande zijn. Zaterdag deed Robin Zuidema de warming-up voor het duel tegen Drenthina al mee maar dat duel kwam nog net even te vroeg voor de jonge spits. Natuurlijk mogen er van de goaltjesdief geen wonderen verwacht worden maar de ploeg van Jan Medema kan op dit moment iedere morele opsteker prima gebruiken. Want na dertien wedstrijden nog steeds op nul punten staan wordt geen enkel team vrolijk van en de supporters al helemaal niet.
Daarom zou het mooi zijn als ‘Hera’ zaterdag eindelijk van die hatelijke nul afkomt. Een ‘0’ die de ploeg absoluut niet verdiend omdat een waslijst van op een gegeven moment elf spelers door geen enkele club op te vangen is. In Klazienaveen stond het op het moment dat het duel gestaakt werd 1-0 in het voordeel van de thuisploeg maar waren de gasten uit Uithuizermeeden niet echt de mindere van de Klazienaveners. Daarom zou het zo maar eens kunnen dat de aanstaande rentree van hun goaltjesdief voor zijn teamgenoten een extra stimulans betekent om er zaterdagmiddag op sportpark ‘Meij’ wederom weer vol op te ‘klappen om te proberen om een start te maken om samen met een bijna weer volledig herstelde Robin Zuidema er toch nog een beetje een De Heracliden waardig seizoen van te maken.