Gelijkspel in Leek, punten blijven in Bedum en Omlandia met lege handen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Als de weerprofeten het een beetje bij het juiste eind hebben wordt er het komend weekend ook in het Noorden op grote schaal gevoetbald. Dat zal betekenen dat het programma wat in eerste instantie voor het weekend van 24/25 januari ingepland stond nu dit weekend gespeeld gaat worden. Dat betekent dat de ‘voorspellingen’ die we wekelijks op Puurvoetbalonline plaatsen ook deze week weer te lezen zullen zijn.
VIBOA gaat zaterdag op bezoek bij VEV’67. In Leek kan er zaterdag absoluut gespeeld worden want de geelhemden beschikken namelijk over een kunstgrasveld. Viboa zag zaterdag zijn duel tegen DHOZ afgelast worden en zag later op de dag dat VEV’67 aan het thuisduel tegen PKC’83 een punt overhield. Dat zorgt er voor dat de Winsumers nu drie duels minder hebben gespeeld dan het op een voorlaatste plaats staande VEV’67. De ploeg uit Leek heeft in zijn veertien duels twaalf punten bijeen gesprokkeld en staat daardoor zeven punten voor op hekkensluiter VIBOA. Dat betekent dat het team van Zephnad Wattimury zaterdag in Leek moet winnen om niet in nog grotere problemen te komen. Een opgave die lastig genoeg zal zijn omdat het gelijke spel tegen nummer zes PKC’83 de ploeg van Ron de Boer ongetwijfeld zelfvertrouwen heeft gegeven richting de nog resterende wedstrijden wat daarom betekent dat het duel een ‘3’ gaat krijgen.
SV Bedum speelde zaterdag tegen Buitenpost en als we de clubscribent van Buitenpost mogen geloven konden beide teams wel leven met het 2-2 gelijkspel. Zaterdag ontvangt SV Bedum het PKC’83 van Bennie de Jong dat zaterdag gelijkspeelde tegen VEV’67. Met achttien punten uit dertien duels staan de Bedumers twee punten achter op PKC’83 zodat een driepunter de ploeg van René Wollerich langs de stadjerders zou brengen. Begin september eindigde het duel in Groningen nog in een 4-1 zege voor de Peizerweg de Kring Combinatie maar daar zullen de paarshemden zaterdag alles aan doen om na het gelijke spel tegen Buitenpost nu de drie punten wel in eigen huis te houden wat betekent dat ik denk dat het duel een ‘1’gaat krijgen.
Omlandia zag zaterdag het thuisduel tegen koploper HZVV niet doorgaan. Het hoofdveld aan de Sportlaan in Ten Boer was nog onvoldoende hersteld van de winterperikelen zodat er een streep door het duel ging. Zaterdag komt Oranje Nassau op bezoek dat zaterdag met een 1-3 overwinning uit Damwoude huiswaarts keerde. Een duidelijke overwinning voor de formatie van Hans van der Ploeg dat door de zege naar een vierde plaats is opgeklommen. Verder gaat ON samen met Balk aan de leiding in de tweede periode zodat de Ten Boersters hun borst kunnen maken tegen een ploeg die nog op meerdere fronten kanshebber voor een plaats in de nacompetitie is en waardoor ik denk dat het zaterdagmiddag in Ten Boer een ‘2’ gaat worden.