MBO's voetballen om Groninger kampioenschap

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

In Groningen spelen vandaag,dinsdag, 27 januari 2015, verschillende teams van de MBO’s uit de provincie Groningen om de titel Kampioen van Groningen. Bij het ROC Noorderpoort deden 11 teams van verschillende afdelingen uit de regio mee voor een plek in deze voorronde. De beste drie teams van het kampioenschap Noorderpoort strijden mee om de titel kampioen van Groningen. Deze voorronde is een initiatief van het Noorderpoort en Alfa College .De voorronde organiseren studenten met ondersteuning van docenten.  

De wedstrijden beginnen om 11.30 uur en de finale is rond 15.20 uur. De titelstrijd wordt gehouden in het oude ALO-hal in de Van Swietenlaan 2. De kampioen en een vrouwenteam vertegenwoordigen straks deze provincie tijdens het Nederlands kampioenschap in Amsterdam.
Het NK zaalvoetbal is een samenwerking tussen de KNVB, het platform Bewegen en Sport en natuurlijk alle MBO-instellingen in Nederland. De partners hopen op deze wijze meer studenten aan het  bewegen te krijgen. Veel jongeren stoppen in deze leeftijdsfase met sporten of bewegen.