Eerste competitiehelft Futsal-dames Omlandia succesvol

Geschreven door Wichard Slagter op . Geplaatst in Prietpraat

Met de uitwedstrijd van afgelopen vrijdag 24 januari in en tegen Winsum hebben de zaal dames van Omlandia hun 13e wedstrijd gespeeld en daarmee hebben zij de helft bereikt van de 26 totaal te spelen wedstrijden. Met 12 gewonnen wedstrijden en slechts 1 verliespartij staan de dames halverwege al op 36 punten in het klassement met daarbij een doelsaldo van 105-17. Hieronder volgt een samenvatting van de tot nu toe gespeelde wedstrijden:
Het begon allemaal officieel op 5 september, toen was CSVH vr2 te gast in Ten Boer voor het eerste duel in de competitie, de dames kenden debuutvrees en liepen vroeg tegen een achterstand aan. Uiteindelijk werd de wedstrijd in een 8-2 winst omgezet en daarmee haalden de dames hun gewenste start van de competitie tegen de dames uit Hoogkerk. Slechts vijf dagen later mocht worden aangetreden tegen de studenten van Drs.Vijfje vr7 op een doordeweekse avond, niet ideale omstandigheden met veel veldvoetballende dames met trainingsverplichtingen, maar plichtmatig werd deze wedstrijd met een 0-6 overwinning afgesloten.
Op 19 september werd de tot nu toe enige nederlaag geleden tegen de dames van Veendam vr1, een zeer ervaren ploeg die na de rust op een 0-4 voorsprong kwam, met een alles of niets poging kwam Omlandia nog terug tot 3-4 maar liep het in de slotfase tegen een counter aan wat een 3-5 verlies opleverde. Twee week later op 3 oktober stond de plaatselijke derby tegen Omlandia vr2 op het programma, voor rust werd het duel al beslist en uiteindelijk was vr1 met een 1-9 winst een maatje te groot voor hun clubgenoten.
Op 17 oktober kon worden afgereisd naar Winschoten voor de confrontatie met WMC vr2, deze dames waren machteloos tegen de Omlandianen en keken bij rust al tegen een 0-11 achterstand aan, mede door het wisselen van de keeper werd uiteindelijk een ruime 0-16 overwinning geboekt.
Vijf november kon men weer midweeks afreizen naar Zernike voor een duel met de studenten, ditmaal tegen Drs.Vijfje vr8, ook deze tegenstander was een maatje te klein voor de Ten Boersters en kort voor tijd werden de dubbele cijfers behaald met een 1-10 overwinning. Op een laat tijdstip mocht men 14 november aantreden tegen DIVA’83 vr2 in Ten Boer, deze dames deed er alles aan om het de Omlandianen lastig te maken, men kwam niet lekker in het spel deze avond en daardoor kwam men slechts tot een 5-1 overwinning waar deze tegenstander eerder in het bekertoernooi met 14-0 naar huis werd gestuurd. Drie dagen later mocht men op maandag afreizen naar Gieten, alles behalve ideale omstandigheden en te maken kreeg men met een pittige tegenstander, uiteindelijk won het voetbal van de strijd en werd de partij in een 3-8 overwinning omgezet.
Op 28 november werd in Uithuizermeeden gevoetbald tegen de concurrenten van de Heracliden vr1, na een vroege achterstand werd ook hier uiteindelijk een 2-5 winst geboekt in een duel dat kort voor tijd werd gestaakt wegens omstandigheden, de 2-5 is uiteindelijk de einduitslag geworden.
Op donderdag 4 december stond een lastig thuisduel met Futsal Winsum vr1 op de kalender, Winsum bood voldoende weerstand maar moest na 50 minuten toch genoegen nemen met een 2-0 nederlaag. Het jaar 2014 werd afgesloten met een thuiswedstrijd tegen WMC vr1, deze waren niet opgewassen tegen de Ten Boersters en werden met een 15-0 nederlaag weer teruggestuurd naar Winschoten.
Het jaar 2015 begon wederom met een wedstrijd tegen WMC, ditmaal was WMC vr2 te gast in Ten Boer, ook deze dames werden met dubbele cijfers huiswaarts gestuurd die met een 13-1 verlies tevreden waren en het daarmee beter hadden gedaan dan hun clubgenoten van het eerste team.
Vrijdag  23 januari stond het laatste duel van de eerste competitiehelft op het programma en deze werd gespeeld in en tegen Winsum, het beloofde vooraf al spektakel te worden en dat werd het uiteindelijk ook, na een vroege achterstand wisten de Omlandianen er uiteindelijk met een 1-5 winst van door te gaan. De 105 goals werden geproduceerd door: José de Jonge 42, Jildau Huitema 20, Paula Riemersma 14, Sabine Jansen 6, Laureen Afman 6, Marlies Bijman 5, Angela Smit 4, Danielle Spriensma 4, Irene Bos 3 en Jolien Dijk 1.
Ook werd deel genomen aan het bekertoernooi, na een eenvoudige 14-0 overwinning op DIVA’83 vr2 en twee zinderde wedstrijden waarin overwinningen werden geboekt op Nieuw Roden vr3 (3-4) en REUZ vr1 (1-5) ging men met de volle 9 punten door naar de volgende ronde waarin de komende tegenstander nog niet bekend is. In de bekercompetitie kwamen de 23 goals van de voeten van: José de Jonge 11, Jildau Huitema 4, Laureen Afman 4, Paula Riemersma 2, Marlies Bijman en Sabine Jansen.
Vervolgens hebben de dames zich in de winterstop goed weten te versterken, zo hebben Jolien Dijk (Loppersum) en Marleen Stiekema (SV Bedum) zich toegevoegd bij de selectie, Jolien heeft inmiddels de eerste wedstrijden gespeeld en Marleen zal komende week haar debuut gaan maken. In de competitie staat men voorlopig één verliespunt achter op rivaal Veendam en zou er in de komende 13 wedstrijden alles aan gedaan worden om dat gat weg te poetsen, mag gezegd worden dat de dames uitstekende resultaten hebben geboekt voor hun eerste half jaar zaalvoetbal.