Winst voor Kloosterburen en verlies voor Warffum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor de meeste standaardteams in het amateurvoetbal gaat zaterdag en zondag het echte werk weer beginnen. Dan wordt er begonnen aan een tweede helft van het seizoen waarin de prijzen, kampioenschappen en nacompetitie voor promotie, verdeeld gaan worden. Maar naast prijzen zijn er ook andere plaatsen te verdelen en dat zijn die van rechtstreeks degraderen of een plaats in de nacompetitie richting. Puurvoetbalonline zal daarom vanaf nu de diverse competities weer gaan belichten. Belichten in de vorm van ‘voorspellingen’ waar verder geen conclusies aan verbonden mogen worden hoewel het woord ‘matchfixing’ sinds dit weekend als een orkaan  door voetballand wonderland trekt.
Kloosterburen opent zondag de tweede helft van het seizoen met een thuisduel tegen WEO uit Woldendorp. Een duel met een bijzonder tintje want de Woldendorpers waren voor de winter de enige ploeg waar Kloosterburen van verloor. In Woldendorp werd het op 14 september 2-0 voor de thuisploeg en daar waren trainer Willem Pettinga en elftalleider Hans Bolt bepaald niet blij mee. Het duel in Woldendorp zal zondagmiddag in Kloosterburen ongetwijfeld nog wel even tersprake komen voor een duel die ik door Kloosterburen gewonnen zie worden. De brigade van Willem Pettinga is thuis nog ongeslagen en nummer vijf WEO zal daar geen verandering in aan weten te brengen omdat de ploeg van trainer Marshall Pourier in de laatste weken voor de winterstop toch wat punten verspeelde.
Warffum ontmoet zondag SVZ uit Zeijen. De Zeijenaren zijn volgens velen de gedoodverfde favoriet voor de titel in 5D-zondag. Dat betekent dat  Warffum zich wel een minder lastige herstart van het seizoen had kunnen wensen. In Zeijen werd het op 14 september 8-1voor de thuisploeg maar zover zullen de Warffumers het niet laten komen. De geelhemden gaan het SVZ namelijk lastig maken maar door de individuele klasse aan de kant van de Zeijenaren verwacht ik toch een '2' in Warffum.