Haperende motor Potetos 9

Geschreven door Marcel Mulder op . Geplaatst in Prietpraat

Het is lange tijd stil geweest rondom de avonturen van Potetos 9. Eigenlijk is daar geen echte reden voor, al heeft menig speler het al druk genoeg met zichzelf. Toch is het weer eens tijd om terug te blikken op de laatste wedstrijden, welke niet bepaald succesvol waren te noemen. Het jaar 2015 heeft de groen-witte brigade één punt uit twee wedstrijden opgeleverd. Tegen laagvlieger Bedum werd een 3-1 voorsprong weg gegeven en werd er uiteindelijk nog een punt uit het vuur gesleept, afgelopen vrijdag waren de clubgenoten van Potetos 11 een maatje te groot.
Op een dinsdagavond om 22.00uur aantreden in Bedum. Het was even wennen. Doelman Kiers was zo gastvrij om de selectie thuis te ontvangen met koffie en boterkoek. Een oude traditie werd even in ere hersteld, want in de tijd dat menig speler nog speelde in het 1e elftal van ons aller v.v. Stedum werd op vrijdagmorgen bij de sympathieke, van origine ACV-er, Kiers de kater van donderdagavond weg gespoeld met een sterke bak koffie. En natuurlijk ontbrak daarbij niet de boterkoek, opgehaald bij de naastgelegen supermarkt. Even de donderdagavond in de kantine evalueren, want er gebeurde altijd wel wat. Boelie de Sturler die een glas bier bij Ron Slager in het gezicht gooide of met Henri Beeldstroo over de grond lag te rollebollen. Voorzitter Arend Edens die de club bijna naar de grond bracht door maar met “rondjes van de club” te blijven smijten,  de gehaktballen van Harke die gretig aftrek vonden, de klaverjassers die zaten te zeuren of de apré ski muziek wat zachter kon, Jan Willen Medendorp die weer eens vals gespeeld had met dobbelen, wat hem een royement opleverde bij dobbelclub Dobbel&Dwaas. Na sluitingstijd werden de dobbelpartijtjes altijd voortgezet bij/naast de kerk en het verbaasde niemand dat de latere voorzitster Lucia Dijk door geluidsoverlast uit haar slaap werd gehouden en dus elke vrijdagmorgen met kleine oogjes in de trein stapte. Dat deden wij niet, wij namen standaard vrijdags vrij van school. Rond half elf op het fietsje naar de Adriaan Clantstraat, alwaar Kiers ons ontving en direct leidde naar de speelkamer van zijn kinderen.

Maar goed, tijden zijn veranderd en de doelman en tevens aanvoerder van ons team is nu gevestigd in Bedum, het dorp van de Walfriduskerk, Arjen Robben en oud-verzetsstrijder Jan Mekel. Niet alleen Kiers heeft een connectie met Bedum. Ook de gebroeders Tom en Willard Havinga komen van oorsprong uit Bedum, al hebben de twee Bedum inmiddels als woonplaats ingeruild voor Groningen. Willard maakt echter dagelijks de reis nog naar Bedum om slagerij Teerling naar een nóg hoger niveau te brengen. Met trots lazen de overige selectieleden het nieuws dat Willard de beste worstenmaker van Nederland is geworden, iets wat wij al lang wisten, want elke thuiswedstrijd wordt afgesloten met een heerlijk stukje worst. Dus mensen, op naar slager Teerling.

De voltallige selectie was aanwezig in Bedum, dat wil zeggen de acht namen die de technische staf voor ogen heeft om iedere vrijdag aan te treden. Siebrand Dijkema had zich opgeofferd als coach cq. inspirator. Echter kreeg de ploeg met een tegenvaller te maken, want Tom Havinga, die zo graag in zijn geboortedorp zijn kwaliteit wilde tonen, had niet gedacht aan het ophalen van zijn nieuwe spelerspas. Dat Tom al vanaf september met een verlopen pas speelde was nog geen scheidsrechter opgevallen. Gelukkig lag vanaf al die tijd al wel een nieuwe pas op hem te wachten in de kantine van Potetos, maar door drukke werkzaamheden en transferperikelen naar Middelstum was Tom er nog niet aan toe gekomen deze op te halen. De scheidsrechter werd overtuigd van de aanwezigheid van een nieuwe pas en dus mocht hij alsnog mee spelen.

Potetos begon goed aan de wedstrijd, al werden de mooiste kansen om zeep geholpen. Er werd desondanks een 2-0 voorsprong genomen al kwam de thuisploeg terug tot 2-1. Keeper Kiers zag er zacht gezegd niet heel betrouwbaar uit bij dit tegendoelpunt. Het overkomt de besten… Na de rust werd de marge weer vergroot naar twee doelpunten en de irritatie bij de thuisploeg laaide steeds verder op. Vooral de captain liet zich van een negatieve kant zien door zijn teamgenoten verrot te schelden. Maar op de één of andere manier resulteerde dit wel voor meer vuur in de ploeg, want ineens stonden we met 4-3 achter. De klok tikte maar door en vlak voor het eindsignaal wist Bard Dekker de stand nog gelijk te trekken.

Gelukkig spelen  we vrijdag weer…..thuis. Wederom in Lewenborg, tegenstander is Drs. Vijfje 34 en speciaal voor dit duel wordt Hergen Balkema verwacht. Voor het eerst zal hij dit seizoen het slimfit shirt van Potetos 9 aantrekken. De shirtsponsoring zal weer overduidelijk zichtbaar worden. Weesepoel zal het zaterdag druk krijgen, slagerij Teerling kan de worst niet aanrukken, Werkman ligt in z’n hangmat in Mexico. Maar gelukkig is Tom er weer bij. Komt dat zien.