Noordwolde nul, De Fivel 1 en FC LEO 3

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor de meeste standaardteams in het amateurvoetbal gaat zaterdag en zondag het echte werk weer beginnen. Dan wordt er begonnen aan een tweede helft van het seizoen waarin de prijzen, kampioenschappen en nacompetitie voor promotie, verdeeld gaan worden. Maar naast prijzen zijn er ook andere plaatsen te verdelen en dat zijn die van rechtstreeks degraderen of een plaats in de nacompetitie richting. Puurvoetbalonline zal daarom vanaf nu de diverse competities weer gaan belichten. Belichten in de vorm van ‘voorspellingen’ waar verder geen conclusies aan verbonden mogen worden hoewel het woord ‘matchfixing’ sinds dit weekend als een orkaan door voetballand wonderland trekt.

Noordwolde was voor de winterstop in zaterdag 3C een van de teams die verrassend goed presteerde. De ploeg van Roy Kamps neemt bij het ingaan van het tweede deel van de competitie een achtste plaats in maar staat in verliespunten gelijk met nummer vijf NEC Delfzijl dat met een duel meer op 21 punten staat tegenover Noordwolde dat in zijn twaalf duels 18 punten scoorde. Of de geelhemden zaterdag drie punten aan het totaal van achttien gaan toevoegen is echter de vraag want zaterdag wacht Appingedam als tegenstander. De Damsters begonnen zwak aan het seizoen maar hebben zich ondertussen opgewerkt naar een derde plaats met een punt achterstand op koploper Marum en daarom denk ik dat het een ‘1’ wordt op het Burg. Wellemansportpark.
De Fivel gaat op bezoek bij nummer zes Aduard 2000. De ploeg van Ronald Vermeulen doet met een driepunter in Aduard prima zaken en wat ook de insteek van de Oranjehemden zal zijn. In zijn laatste drie duels voor de winterstop won De Fivel van Zuidhorn en Grijpskerk en verloor het nipt van Appingedam. Dat betekent dat de ‘Riepsters’ voor de winter weer een beetje in vorm kwamen en dat na deze korte winterstop graag willen uitbreiden. Toch denk ik dat Aduard en De Fivel de punten gaan delen omdat het duel tussen beide teams in Zeerijp ook geen winnaar opleverde.

Voor zijn eerste wedstrijd na de winterstop gaat FC LEO naar middenmoter Suameer. De Leensters staat met een duel minder gespeeld vijf punten voor op nummer twee Opende en acht punten op Friese Boys. Dat betekent een riante voorsprong en een grote kans om te promoveren omdat de bovenste twee ploegen rechtstreeks promoveren. In Leens werd het op 13 september 5-1 voor de brigade van Klaas van der Ploeg maar de ervaren trainer weet dat zijn ‘jonge honden’ zich in hun enthousiasme regelmatig voorbij rennen dus de Winsumer zal iedere vorm van onderschatting direct de kop indrukken wat er voor zorgt dat het duel in het dorpje Sumar een ‘2’ gaat krijgen.