Punt in Meij, winst in Loppersum en een '3' in Godlinze

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor de meeste standaardteams in het amateurvoetbal gaat zaterdag en zondag het echte werk weer beginnen. Dan wordt er begonnen aan een tweede helft van het seizoen waarin de prijzen, kampioenschappen en nacompetitie voor promotie, verdeeld gaan worden. Maar naast prijzen zijn er ook andere plaatsen te verdelen en dat zijn die van rechtstreeks degraderen of een plaats in de nacompetitie richting. Puurvoetbalonline zal daarom vanaf nu de diverse competities weer gaan belichten. Belichten in de vorm van ‘voorspellingen’ waar verder geen conclusies aan verbonden mogen worden hoewel het woord ‘matchfixing’ sinds dit weekend als een orkaan  door voetballand wonderland trekt.

De Heracliden begint zaterdag met een thuiswedstrijd aan de tweede helft van het seizoen. Klazienaveen is dan de tegenstander waar het voor de ploeg van trainer Jan Medema tegen moet gebeuren. Tegen Klazienaveen zal De Heracliden niet alleen graag van de hatelijke 0 af willen komen maar het heenduel tegen de Klazienaveners was ook het begin van alle ellende wat De Heracliden tot nu toe is overkomen. Robin Zuidema raakte toen zwaar geblesseerd en vanaf dat moment waren de zware blessures bijna niet meer te tellen. In Uithuizermeeden hopen ze uiteraard dat er toch nog wat punten bijeen gesprokkeld worden en waar men graag zaterdag een start mee wil maken. Dat is denk ik wat ook gaat lukken want ik ga voor een '3' in Uithuizermeeden.

In Loppersum staat het duel SC Loppersum-The Knickerbockers op het programma. Voor de Lopsters wordt het zaak om punten te gaan pakken om uit de hoek waar de klappen vallen te geraken. Vier ploegen moet SC Loppersum dan aan het einde van het seizoen onder zich hebben gelaten wat betekent dat de ploeg van Jaap Danhof minimaal op een tiende plaats moet uitkomen. Een plaats die nu toevalligerwijs door The Knickerbockers wordt ingenomen. Daarom mogen we van een cruciaal duel spreken waarbij ik denk dat de drie punten in Loppersum blijven omdat de ziekenboeg van de Lopsters in de winterstop aardig is leeggestroomd.

Godlinze-Marum is een van de in het oog springende duels in zaterdag 3C. De 'Glinzers' krijgen namelijk met Marum de koploper op bezoek. In Marum werd het enkele maanden geleden 5-3 voor Marum maar toen had er voor Godlinze al meer ingezeten. Of dat zaterdag ook het geval zal zijn moet nog blijken want het is maar de vraag hoe beide teams uit de winterstop zijn gekomen. Daarom een voorzichtige '3' vanaf deze kant voor het duel Godlinze-SV Marum