Druk programma SIOS richting tweede helft competitie

Geschreven door Reinder Haaksema op . Geplaatst in Prietpraat

Voor de hoofdmacht van SIOS is de voorbereiding op de tweede seizoenshelft alweer in volle gang. Op 10 januari werd in 'de Mencke' in Uithuizen een 2e plek veroverd in het B- toernooi van de eerste editie van de Hogeland Cup. SIOS werd al vroeg in het toernooi uitgeschakeld, maar dit bleek onterecht te zijn geweest, waardoor de jonge ploeg uit Sauwerd tóch nog aan de finaleavond mocht deelnemen. In de halve finale werd ZEC met 4-2 verslagen, maar SIOS moest na een 4-2 nederlaag in de finale tegen Farmsum genoegen nemen met een 2e plaats.

Woensdag 14 januari werd de eerste wedstrijd van 2015 op het veld gespeeld. Tegenstander was Potetos, waar eerder het seizoen ook al tegen geoefend werd. De ploeg uit Groningen was toen met 2-0 te sterk. Woensdagavond bleek al snel dat SIOS weer flink moest wennen aan het veldspel. Na veel trainingen en toernooien in de zaal, was het 'gevoel' op het veld een beetje verdwenen. Potetos was meer ingespeeld op het eigen kunstgras en kon de bal gemakkelijker rond laten gaan. SIOS had moeite om in het spelletje te komen. Uiteindelijk werd het 1-1 in Groningen. Lichtpuntje van de avond was Stefan Bultena die na een fraaie solo liet zien dat hij het scoren op het veld in ieder geval niet verleerd is in de winterstop.

 Zaterdag stond alweer de tweede oefenwedstrijd op het programma. Noordpool, dat uitkomt in de 4e klasse, was ditmaal tegenstander. Op het prachtige kunstgrasveld in Uithuizen werd met 3-3 gelijk gespeeld. Een ander SIOS stond op het veld. De ploeg van trainer Erwin Molog kwam vroeg op voorsprong. Een hoekschop werd door Reinder Haaksema binnengekopt. 1-0. SIOS liet al veel meer zien dan een aantal dagen eerder. Het balletje ging rond en de ploeg uit Uithuizen, die een klasse hoger uitkomt, had moeite om onder de druk van SIOS uit te komen. Het werd 2-0 voor de Sauwerders. Na voorbereidend werk van Haaksema was het rechtsback Hylke Zijlstra die de bal met de knie tegen de touwen werkte. SIOS was de betere ploeg en de voorsprong was dan ook verdiend. Toch wist Noordpool terug te komen tot 2-2. Tweemaal werd een aanval van SIOS onderbroken en was de thuisploeg er met veel mensen razendsnel uit. SIOS liet het snelle omschakelen na waardoor de 2-0 voorsprong teniet werd gedaan. Erg jammer en onnodig aangezien SIOS de wedstrijd redelijk onder controle had.

 In de tweede helft werd de 15-jarige Jochem Huinder ingebracht. Een spits die bij de A-junioren veelal het net weet te vinden, mocht nu voor de eerste keer zijn entree maken in het eerste elftal en deed dit zeker niet onverdienstelijk. Noordpool kwam voor het eerst in de wedstrijd na een strafschop op voorsprong. SIOS maakte tien minuten later echter weer gelijk. Een mooie aanval kwam terecht bij Jochem Huinder. Zijn voorzet kon worden binnengeschoten door Reinder Haaksema. Eindstand 3-3. Dinsdagavond wordt er door de ploeg uit Sauwerd weer een oefenwedstrijd gespeeld. VVK, uitkomend in de 4e klasse, zal dan de tegenstander zijn.