Terugblik eerste helft seizoen 2014-2015 deel 9

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor aanvang van ieder seizoen worden ze gepubliceerd, de diverse voetbalbijlages waarin trainers, bestuursleden of spelers vertellen wat de verwachtingen voor het komende seizoen zijn. In de winterstop gaat Puurvoetbalonline eens kijken hoe de stand van zaken bij diverse clubs is.
                        vb20noordpool20grc20uithuizen2024-09-11-4408-e1317512031252
                         Voor Noordpool na de winter alles nog mogelijk
                         Foto: Ommelander Courant

Trainer Willem Kluin sprak voor het seizoen de verwachting uit dat een plaats bij de eerste zes voor Noordpool haalbaar moest zijn. Dan moet er echter nog wel wat gebeuren wil de vierdeklasser uit Uithuizen bij de eerste zes op de ranglijst eindigen. In de tweede helft van het seizoen zal dat meer gebeuren met spelers uit eigen gelederen dan voor de winter. Van de spelers die voor het seizoen naar Uithuizen kwamen zijn enkelen al weer vertrokken. Iets, zo viel de laatste weken te horen, niet iedereen in Uithuizen rouwig om is. Het verschil met nummer zes Middelstum bedraagt op dit moment vijf punten zodat we mogen zeggen dat alles nog mogelijk is. Maar dat is ook richting de degradatiezone het geval want het gat naar rode lantaarndrager VVS bedraagt ook maar vijf punten.

In Zoutkamp zijn ze blij dat de bal weer rolt was een van de uitspraken in de voetbalbijlage van de Ommelander Courant. Een uitspraak die kwam van Gezienus Oosterhuis die als trainer van Zeester aan een wel bijzonder avontuur begon. Oosterhuis was een seizoen eerder met de zondagtak van Haulerwijkse Boys kampioen geworden maar wist dat hij in Zoutkamp op nul moest beginnen. Twee punten hebben de Zoutkampers weten te behalen in de eerste helft van het seizoen en dat hadden er wel een paar meer kunnen en moeten zijn. Althans dat was de mening in Zoutkamp. Of dat in de tweede helft van het seizoen wel gaat lukken is de vraag maar de doelstelling is het wel.

Simon Bos voorspelde voor het seizoen dat Warffum het niet gemakkelijk ging krijgen. De ploeg had nogal wat kwaliteit ingeleverd door het vertrek van een groot aantal spelers zodat de oefenmeester uit Groningen moest bouwen aan een ‘nieuw’ Warffum. Iets wat voor de winter met pieken en dalen ging en waar Simon Bos van hoopt dat het na de winterstop allemaal wat stabieler gaat worden in Warffum.