Pelikaan S wint Voetbalgala na chaotische finale

Geschreven door Erik Ebbinge op . Geplaatst in Prietpraat

 Pelikaan S heeft voor de tweede keer in de geschiedenis het Leekster Voetbalgala gewonnen. De Oostwolders versloegen in de finale titelhouder Marum. De eindstrijd kende een grimmige sfeer. 

Marum kwam maar moeizaam tot de eindstrijd. Voor maar liefst 2800 toeschouwers (het Voetbalgala groeit nog steeds) in het Sportcentrum speelden de geel-zwarten in de kwartfinale tegen VEV’67. In de reguliere speeltijd bleef het duel in evenwicht: 2-2.  Marum won pas na strafschoppen.  In de halve finale won Marum van het verrassende De Griffioen dat Roden uit had geschakeld in de kwartfinale. Pelikaan S wipte in de kwartfinale verliezend finalist van vorig jaar, FC Grootegast, uit het toernooi en had alle moeite met een voorbeeldend vechtend Oerterp (dat VAKO uit het toernooi kegelde): 3-2.  De finale was zinderend, waarbij de emoties hoog opliepen. Marum kwam met 2-0 achter. De indrukwekkende eindsprint leverde de 2-2 op. In de tumultueuze slotfase schoot Handrit Hoxhaj Pelikaan S naar de overwinning: 3-2.  Smet op de overwinning waren de knokpartijen na afloop. 
TLC (za) won voor het eerst het B-toernooi.  TLC versloeg Boerakker, dat het toernooi in 2013 op zijn naam schreef, met 3-1.
Resultaten
Kwartfinales
Marum (za)-VEV’67 2-2 Marum wint na strafschoppen
Pelikaan S- FC Grootegast 3-1
Roden-De Griffioen 2-2  De Griffioen wint na strafschoppen
Oerterp-VAKO 3-1
Halve finales
Marum-De Griffioen 4-1
Pelikaan S-Oerterp 3-2
Finale
Marum-Pelikaan S  2-3

Prijzen:

Beste speler A-toernooi: Handrit Hoxhaj (Pelikaan S)

Beste speler B-toernooi: Menco Oedzes (Boerakker)

Beste keeper A-toernooi: Erwin Mensink (Grootegast)

Beste keeper B-toernooi:  Alex Veenstra (TLC za)

Topscorer A-toernooi: Hendrik Rozema (ONR)

Topscorer B-toernooi: Rutger van der Veen (Boerakker)

Mooiste doelpunt: Noël Kailola (Marum)

Sportiviteitsprijs: VV Roden