FC LEO feestdagen goed doorgekomen

Geschreven door Eduard Zuidema op . Geplaatst in Prietpraat

FC LEO is de feestdagen goed doorgekomen. Gedurende de afgelopen weken zijn door de vierdeklasser uit Leens tal van traditionele activiteiten georganiseerd.

Het begon allemaal met het kerstzaalvoetbaltoernooi op 27 december. Dit toernooi, waarbij met name eigen leden meedoen, is een eendaags evenement wat zich kenmerkt door gezelligheid en sportiviteit. Na het toernooi, dat in de sporthal te Leens wordt gehouden, toog iedereen naar café Lydensee voor het afsluitende après-ski feest.
Enkele dagen hierna organiseerde LEO de jaarlijkse sjoelkampioenschappen. Bij deze kampioenschappen zit de kantine weer afgeladen vol en word men voorzien van snert met roggebrood en spek. Op oudjaarsdag was er gelegenheid om carbid te schieten op het trainingsveld.
Als klap op de vuurpijl was er natuurlijk de Nieuwjaarsvisite. Dit jaar georganiseerd op vrijdag 9 januari. Tijdens de Nieuwjaarsvisite van FC LEO is het traditie dat er enkele stukjes ten tonele gebracht worden. In deze stukjes, waar Thomasvaer en Pieternel de aftrap verzorgen, worden ludieke gebeurtenissen en gênante momenten van leden nog eens dunnetjes over gedaan. Dit tot grote hilariteit van de aanwezigen. Bijna vanzelfsprekend is het hierna tot in de late uurtjes feest in de kantine.
Voor de spelers van het eerste elftal was er na de Nieuwjaarsvisite nog een heerlijke oefenwedstrijd in het programma geplaatst op 10 januari. Logischerwijs had niemand zich ingehouden tijdens de Nieuwjaarsvisite zodat er onder protest, gekreun en geklaag werd afgereisd naar Uithuizen waar uitiendelijk met 4-4 werd gelijkgespeeld tegen Noordpool