Nabeschouwing door lezen voetbalbijlage deel2

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wie wat bewaard heeft wat is een spreekwoord die voor veel mensen opgaat. Verzamelwoede, niets willen weggooien, denken dat je iets ooit nog eens kunt gebruiken zal iedereen bekend in de oren klinken.


 

Wie wat bewaard heeft wat is een spreekwoord die voor veel mensen opgaat. Verzamelwoede, niets willen weggooien, denken dat je iets ooit nog eens kunt gebruiken zal iedereen bekend in de oren klinken.

noordpers20gebouw20entre64302

Het gebouw van NoordPers BV waar ook de redactie van de Ommelander Courant in gevestigd is

Nu ben ik met heel veel dingen rustig van het weggooien maar de Ommelander Couranten die door de bus glijden treffen dat lot niet. Bij het zoeken naar iets wat ik even nodig had voor wat betrof een verslag kwam ik ook de voetbalbijlage die voor aanvang van het seizoen 2009-2010 gemaakt was tegen. Ik besloot de voetbalbijlage nog eens te lezen maar nu met de wetenschap hoe het er in de competities aan toe was gegaan. In het tweede deel van dit artikel over de voetbalbijlage van de Ommelander Courant komen we op pagina 11 trainer Rob Brouwer tegen die met Stedum hoopte dat het bij de eerste zes zou komen en daardoor zou promoveren. Toch plaatste Brouwer ook een kanttekening bij de versterkte promotieregeling.

, Ergens vind ik het wel jammer dat er zoveel ploegen omhoog gaan want als je voor de kerst al voldoende punten hebt om te promoveren speel je na de winterstop in feite voor niets.” Maar ik denk dat Rob achteraf blij was dat men ook nog promoveerde op de zesde plaats want Stedum moest aan het slot van de competitie nog alle zeilen bijzetten om promotie af te dwingen na een wat de geel zwarten betrof wisselvallig seizoen. Jan Potma begon als trainer van Noordwolde aan het avontuur in de derde klasse waar de ploeg tien jaar geleden uit gedegradeerd was. Potma trof een groep aan met veel potentie en ging voor een stevige plaats in de middenmoot. Die doelstelling werd ook behaald en Noordwolde was nog lang in de race voor een eventuele plaats in de nacompetitie. Al met al een prima heroptreden van de hoofdmacht van dit jaar vijftig jaar bestaande vereniging.

Middelstum verraste aan het eind van het seizoen 2008-2009 alles en iedereen door via een ijzersterke eindsprint de nacompetitie voor een plaats in de tweede klasse te bereiken wat uiteindelijk in Norg tegen Waterpoort Boys lukte. Trainer Bert de Vries was optimistisch gestemd wat de kansen van Middelstum betrof. Hij hoopte zich met de ploeg te kunnen handhaven en dan door te kunnen naar een stabiele tweede klasser. Helaas voor de Middelstumers viel het doek wat de degradatie betrof uiteindelijk in het nacompetitieduel tegen buurtgenoot Loppersum waardoor het in het seizoen 2010-2011 toch weer in de derde klasse zal uitkomen. Op pagina 13 mikte Siebrand Solinger op promotie met zijn SIOS. De jonge oefenmeester baseerde dat op de teamgeest van de smalle maar hechte selectie die bereidt was om voor elkaar te werken. Door de vele keeperwisselingen, vier verschillende doelmannen hebben er zeker bij SIOS onder de lat gestaan, en een wisselvallig seizoen duurde het uiteindelijk tot aan de nacompetitie voordat de ploeg de vurig gehoopte promotie kon vieren door tegen en in Sleen met 0-3 te winnen op een dag,22 mei, dat het in de gehele provincie Groningen de temperatuur nauwelijks boven de vijftien graden onder een grijs wolkendek kwam terwijl in Sleen waar ik namens de Ommelander Courant bij het duel Sleen-SIOS aanwezig was de zon uitbundig scheen met een temperatuur van ruim twintig graden.