Die nummer 10 is goed!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Soms heb je dat als voetballiefhebbers bij elkaar zitten er opeens een kreet volgt van, die nummer tien, of een ander nummer, is goed. Een opmerking die vaak bevestigd wordt of soms wordt betwist.
image-2015-01-02 1
 Diederik Dijk(links op de foto) in actie tegen Noordwolde
 Foto: Ommelander Courant    Ronnie Afman Baflo

Vaak wordt er gekeken naar prachtige schijnbewegingen, mooie goals of passeeracties. Iets waar natuurlijk niets mis mee is en waar je als voetballiefhebber voor naar de velden gaat. Maar het kan ook anders. Het kan ook zijn dat een speler door  onopvallend te spelen juist de uitblinker in een team is. Een speler die op een rustige wijze de lijnen uitzet.
Enkele weken werkte Stedumer Tiemen Dijk mee aan een vraaggesprek voor Puurvoetbalonline. Tiemen kreeg toen de vraag voorgelegd hoe hij zijn broer Diederik als voetballer zou omschrijven. Tiemen kwam toen tot de volgende omschrijving:'Intelligent. Van alle spelers waar ik mee heb gespeeld is hij wel een van degenen die het spelletje het beste ziet. Bij zaalvoetbal en voetbal op klein veld is hij nog meer in zijn element.”
Woorden die aan het einde van 2014 op het toernooi om de Energiewacht Hogeland Cup bevestigd werden. Want de nummer 10 van Stedum was echt goed. Diederik Dijk was tijdens het B-toernooi een van de grootste smaakmakers door zijn teamgenoten verbaal goed  aan te sturen en zelf bijna niets fout te doen. Niet spectaculair maar wel aanwezig. Om een speler als de nummer tien van Stedum in een duel te volgen kan leuker zijn dan de wedstrijd zelf. Slim lopend, aanspeelbaar zijn en soms scorend was Diederik Dijk belangrijk voor de Stedumers die helaas in de A-poule geen potten konden breken. Maar de nummer tien van de Stedumers is er zaterdagavond wel bij als een team van spelers uit het B-toernooi tegen een team van spelers uit het A-toernooi gaat spelen. Want laat een ding duidelijk zijn, ook voor een onopvallend goed spelende voetballer komt de ware liefhebber naar sportcomplex of hal.