Veel strijd verwacht poule A2 Energiewacht Hogeland Cup

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Nadat zaterdag 20 december en dinsdag 23 december de poulewedstrijden in het B-toernooi om de Energiewacht Hogeland Cup waren gespeeld kon de definitieve poule-indeling voor het A-toernooi bekend worden gemaakt. Een indeling die ondertussen op de website www.hogelandcup.nl te lezen is.

Nadat in de middag Corenos, Noordwolde, SV Bedum-zaterdag, Stedum en De Pelikanen in poule A1 hun poulewedstrijden hebben gespeeld komen in het avondprogramma Rood Zwart Baflo, Eenrum, NEC Delfzijl, Noordpool, Viboa hun opwachting maken in poule A 2 van het A-toernooi om de Energiewacht Hogeland Cup. Ook in deze poule plaatsen zich twee teams rechtstreeks voor de halve finale en voor nummer drie is er de kans om via de achterdeur de halve finale binnen te komen. De beste twee nummers drie plaatsen zich namelijk ook voor de halve finales van het toernooi om de Energiewacht Hogeland Cup.

Een echte favoriet voor de poulewinst in poule A2. Op papier is VIBOA als eersteklasser uiteraard de topfavoriet in deze poule maar de Winsumers hebben wel wat blessures in de selectie. Als de Winsumers met spelers als Boye Boonstra, Jeroen Carmio, Wouter Bloem en Duncan Torrenga naar Uithuizen komen dan zullen de geelhemden zeker een rol van betekenis gaan spelen. Iets wat overigens ook geldt voor Eenrum. Bij de roodbaadjes lopen ook een paar spelers, Bjorn Schutter, Tim Veenstra, Nick Rijzinga en Jesse Schaap, die wel in de zaal uit de voeten kunnen zodat ook van de Eenrumers wel wat verwacht mag worden. Rood Zwart Baflo zou in eerste instantie in de middaguren in actie komen maar omdat Stedum andere verplichtingen had ruilden de Bafloërs van poule met de Stedumers. Rood Zwart Baflo was op de eerste zaterdag aardig op dreef en hebben een team die weleens voor een verrassing kan zorgen. Met Reinout Geuze, Melvin Folkerts en Nico de Vries heeft de ploeg namelijk een drietal doelpuntenmakers in de gelederen. Noordpool speelt een ‘thuisduel’ in Uithuizen en ook die ploeg kent een aantal spelers met de nodige ervaring in de zaal. Jos Klip, Johan Kluin, Jega Uruthirasingam en Franky Ebobisse zijn de spelers met aardig wat zaalvoetbalduels achter hun naam. Of dat voldoende zal zijn om de halve finales te bereiken is de vraag maar dat geldt ook voor NEC Delfzijl. De fusieclub uit Delfzijl is een beetje de onbekende in deze poule maar wat niet wil zeggen dat de Delfzijlsters kansloos zullen zijn.