Terugblik eerste helft seizoen 2014-2015 deel2

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

oor aanvang van ieder seizoen worden ze weer gepubliceerd, de diverse voetbalbijlages waarin trainers, bestuursleden of spelers vertellen wat de verwachtingen voor het komende seizoen zijn. In de winterstop gaat Puurvoetbalonline eens kijken hoe de stand van zaken bij de diverse clubs is.
                 image-2014-11-07 1
          Corenos nog in degradatiezone Foto: Ommelander Courant
Dirk Zuur was in de voetbalbijlage van de Koerier nog wat voorzichtig. De oud-speler was enkele weken eerder aangesteld als trainer van Bareveld en de oud-speler verwachtte dat een plaats bij de eerste vijf wel mogelijk moest zijn. Maar Zuur sprak toen niet over een koppositie wat op dit moment wel de plaats is die hij met zijn ploeg inneemt in zondag 5E. Drie punten bedraagt de voorsprong op nummer twee Westerwolde dat net als Bareveld twaalf duels heeft gespeeld. Nummer drie, Wedde, heeft ook een achterstand van drie punten op Bareveld maar heeft al dertien duels gespeeld. In 5E zit alles verder nog vrij dicht bij elkaar zodat het nog geen 'appel-eitje' is voor Bareveld om de titel te pakken. Want Dirk Zuur was enkele maanden geleden al realist genoeg om te weten dat ook Bareveld schorsingen en blessures, die er zeker gaan komen, maar moeilijk kan opvangen.

Corenos-trainer Erik Zuidema wilde dit seizoen met zijn ploeg niet direct achter de feiten aanlopen. Dat vertelde de speler-trainer van de Roodeschoolsters in de voetbalbijlage van de Ommelander Courant. Helaas pakte het allemaal wat anders uit voor Corenos want de ploeg van Erik Zuidema en zijn assistenten Frits Meeuwes en Arie Duinkerken sprokkelt de punten maar moeizaam bij elkaar. Met negen punten uit twaalf duels staat de formatie uit Roodeschool namelijk op een gevaarlijke elfde plaats. De achterstand op nummer zes Middelstum bedraagt echter nog maar zeven punten wat betekent, om er even een cliché in te gooien, dat alles nog mogelijk is voor Corenos. Vorig seizoen, zo vertelde Erik Zuidema, deed Corenos na de winterstop goede zaken en dat zal nu weer nodig zijn om rechtstreekse degradatie of de nacompetitie te voorkomen.

Dat het soms snel kan gaan met een trainerswissel bewees Groninger Boys. Zo lazen we nog dat Theo Migchelsen verwachtte dat zijn team het lastig zou krijgen in de tweede klasse K of de trainer was al weer vertrokken bij de zondag tweedeklasser. Groninger Boys zag in de zomer een vrachtwagen vol spelers, waar doelpuntenmachine Freddy de Grooth er een van was, vertrekken en Migchelsen moest op West End  bouwen aan een nieuw team. Maar al snel bleek  dat er geen klik was tussen trainer en selectie zodat het dienstverband van Theo Migchielsen na een paar weken beëindigd werd. De opvolger van Migchielsen werd vervolgens Pascal Mulder die een paar weken nadat de oud-doelman van sportpark  West-End vertrok bij vierdeklasser Pelikaan S op non-actief werd gezet. Met Mulder aan het roer staan de stadjerders op een vijfde plaats met 25 punten uit dertien duels en hebben een achterstand van vier punten op koploper Heerenveen.