Dinsdagavond 'gemeente Eemsmond-poule' tijdens Energiewacht Hogeland Cup

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Enkele weken geleden werd de loting verricht voor de eerste editie van het zaalvoetbaltoernooi om de Hogeland Cup. Op zaterdag 20 december werden de eerste twee poules in het  B-toernooi afgewerkt waarbij de winnaars van poule B1,B2 en B3 samen met de beste nummer 2 doorgaan naar het A-toernooi. Puurvoetbalonline zal de komende weken via voorbeschouwingen en eventuele commentaren van spelers, trainers en scheidsrechters de nodige aandacht aan deze eerste editie van het toernooi om de Energiewacht Hogeland Cup besteden.

Nadat op zaterdag 20 december de eerste twee poules in het B-toernooi werden afgewerkt komen op dinsdag 23 december, aanvang 18.00 uur,  de teams in poule B3 aan bod. Een poule met Stedum, Warffum, ZEC, KRC en Usquert. Een 'gemeente Eemsmond'-poule mag je B3 dus noemen met Warffum, ZEC, KRC en Usquert uit deze gemeente.
Een interessante poule ook waarbij het tippen van een echte favoriet lastig gaat worden. ZEC heeft een selectie met spelers die de nodige ervaring met zaalvoetbal hebben en ook Usquert kent spelers die regelmatig in de zaal in actie komen. Dat geldt echter ook voor Stedum want ook daar lopen met Jaap Dijkema en de broertjes Tiemen en Diederik Dijk mannen met zaalvoetbalervaring rond. Kortom meerdere teams die dinsdagavond in De Mencke potten kunnen breken. Of dat ook voor Warffum en KRC geldt, is even afwachten. Beide teams dicht ik toch wat minder ervaring in de zaal toe zodat het in eerste instantie weleens tussen ZEC, Usquert en Stedum kan gaan als het gaat om de eerste plaats in deze poule. Maar niet alleen de eerste plaats is van belang want ook de ploeg die als beste nummer twee gaat door naar het A-toernooi waar op dit moment SIOS uit Sauwerd de beste papieren voor heeft met zijn negen punten uit vier duels.