Wintercup Noord Groningen dit weekend van start

Geschreven door org.wintercup op . Geplaatst in Prietpraat

Het aankomend weekend staat voor veel jeugdige voetballers en voetbalsters in het teken van
de Wintercup Noord Groningen. De Wintercup Noord Groningen  is een samenwerking tussen dertien voetbalverenigingen uit Noord Groningen waarbij er in competitievorm een zaalvoetbaltoernooi wordt gespeeld.
In totaliteit zijn er ruim 235 teams, vanaf de  F tot A-junioren,  die met elkaar strijden om de teamoverwinning en het verenigingsklassement. Er wordt gespeeld in de sporthallen van Ten Boer, Loppersum, Uithuizermeeden, Warffum, Eenrum, Winsum, Bedum en Leens.

Alle pupillen en de C-junioren spelen in drie speelronden en de A- en B-junioren spelen twee ronden. De opbouw van de competities is zo, dat de gelijk sterke teams in de volgende speelronde aan elkaar gekoppeld worden. De laatste speelronde is voor alle teams een finalepoule tegen gelijkwaardige tegenstanders, waar de winnaar een bokaal kan winnen. In deze finalepoules heeft iedereen gelijke kansen. Vanaf de eerste speelronde kunnen er punten gescoord worden voor het verenigingsklassement. Elke punt is dus winst voor het klassement om de wisselbokaal voor een jaar naar je eigen vereniging te halen. Voor de tussenstanden kan er vanaf het eerste weekend op gekeken worden en ook Puurvoetbalonline zal proberen om met enige regelmaat de nodige aandacht aan het toernooi te besteden.