Zaalvrouwen Drachtster Boys delen de punten in bekerduel

Geschreven door Kim Gall op . Geplaatst in Prietpraat

Vrijdagavond speelden de zaalvrouwen van Drachtster Boys de tweede poulewedstrijd in het landelijke bekertoernooi tegen Drs. Vijfje uit Groningen. Beide ploegen hadden hun eerste bekerduel gewonnen van Be Quick Dokkum. In de competitie verloren de studenten van Drs. Vijfje nipt met 2-3 van de Drachtster vrouwen.

 
Het was Drachtster Boys dat in de beginfase van de wedstrijd het initiatief had en kleine kansen creëerde.  Jessie Prijs en Sylvia van der Geest vonden keepster Anna Reitsma op hun weg. De eerste keer dat Drs. Vijfje bij Teuny Bosma in de buurt kwam, was het ook direct raak. Doordat Drachtster Boys niet goed mee liep, kon Sharon Lutmer de bal binnenschieten; 1-0.  Drachtster Boys bleef snel druk zetten op de verdediging van Drs. Vijfje en dat resulteerde in de gelijkmaker van Brenda Bekkema; 1-1. Drachtster Boys was sterker en kwam dan ook verdiend op voorsprong. Na een goede actie van Jessie Prijs kon Brenda Bekkema de 1-2 bij de tweede paal binnenschieten. Vlak voor rust kwam Drs. Vijfje opnieuw tot scoren door slecht meelopen van Drachtster Boys en opnieuw was het Sharon Lutmer die kon profiteren; 2-2. Dit was tevens de ruststand.

Na rust kwam Drachtster Boys al snel met een man minder te spelen doordat Brenda Bekkema een gele kaart had ontvangen voor te weinig afstand nemen. Drs. Vijfje profiteerde van de overtalsituatie en Marloes van Fulpen kon de 3-2 scoren. Ook Drs. Vijfje kreeg een gele kaart na dat Marloes van Fulpen onreglementair het veld in liep nadat ze haar veter buiten het veld had gestrikt, Drachtster Boys was echter te slordig en te ongeduldig om hiervan te profiteren. Het spel van Drachtster Boys was slordig en er werden teveel verkeerde keuzes gemaakt. Vijf minuten voor tijd kreeg Tjitske Sikma geel voor onvoldoende afstand bewaren en dit keer profiteerde Drachtster Boys wel. Marleen Reenders zag Sylvia van der Geest vrij staan en zij scoorde de 3-3 bij de tweede paal. Nog geen twee minuten later was er opnieuw slordig balverlies van Drachtster Boys waardoor Drs. Vijfje in een twee tegen één situatie op Teuny Bosma afkwam. Sharon Lutmer scoorde haar derde treffer van de avond; 4-3. In de laatste minuten van de wedstrijd was het alles of niets voor Drachtster Boys. In de slotseconden duwde keepster Anna Reitsma, Lotte Donath in de rug waardoor scheidsrechter de Vries besloot de bal op de stip te leggen en keepster Reitsma geel te geven. Tjitske Sikma nam plaats onder de lat en Lotte Donath achter de bal. Zij faalde niet en zette de eindstand van 4-4 op het scorebord. Het was een hectische slotfase waarbij de scheidsrechter nog twee maal rood trok voor coach Ed Abels en teammanager Stephana de Wolf  van Drs. Vijfje wegens onsportief gedrag.

Op 2 januari speelt Drachtster Boys opnieuw een bekerwedstrijd. In de Lasconhal in Drachten komt dan Be Quick Dokkum op bezoek. Aftrap 21.15u. Tussendoor speelt Drachtster Boys nog een demonstratiewedstrijd tegen een Noord Nederlandse selectie op 30 december om 21.00u in Sporthal de Drait in Drachten.