Eerste verlies EKC

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Prietpraat

De dames van ST  Eenrum/Kloosterburen (EKC) zijn zaterdag 13 december tegen hun eerste nederlaag  van dit seizoen aangelopen. Op Sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen was  v.v. Opende uit het gelijknanige dorp in het Westerkwartier de tegenstander waar  oud-Hunsingo-keepster Fenny Poker nu op doel staat.
EKC Dames
Bij EKC waren keepster  Marjon Bos en spits Nicky Bos afwezig waardoor coach Benes zijn opstelling moest  wijzigen. Hierdoor kwam het goede spel van de afgelopen competitie niet uit de  verf. Ook was Opende veel feller en doortastender. Na 7 minuten resulteerde dit  dan ook in een 0-1 voorsprong na een goed uitgespeelde aanval. Uiteraard  probeerde EKC wat terug te doen en kreeg daar ook mogelijkheden voor. Echter  Lisette Luit zag haar schot net naast gaan, inzetten van Janet Toonder werden  door keepster Poker geweerd, corners leverden ook niets op en na een pass van  Rebecca Postma knalde ook Sarah Rijzinga naast. Het was wederom Opende dat in de  30e minuut haar voorsprong verdubbelde. Eerst wist keepster Irene Bos nog te  redden maar in de daarop volgende actie werd ze alsnog geklopt: 0-2.  EKC leverde vaak de bal in bij Opende  maar was niet geheel kansloos. Want ook na de 0-2 waren er mogelijkheden maar  een corner van Janet Toonder en inzetten van Krista Berghuis en Sarah Rijzinga  kregen niet het gewenste resultaat zodat de ruststand 0-2  bleef.

Vanuit de aftrap  deelde Opende gelijk de nekslag uit door na een goede aanval binnen een minuut  op 0-3 te komen. Vanaf dat moment liep EKC achter de feiten aan. Toch leek EKC  even terug te komen. Na hands binnen het 16metergebied in de 49e minuut legde  scheidsrechter R. Bos de bal op de stip. Krista Berghuis verzilverde dit  buitenkansje: 1-3. EKC zette wat meer aan maar naarmate de wedstrijd vorderde  zakte de thuisploeg weer in. Opende was dichter bij een treffer dan EKC maar  vond alsnog keepster Irene Bos op haar weg. Romy Rijzinga werd in de 66e minuut  gewisseld voor Alinda Korhorn. Zes minuten later kwam ook Iemke Jongsma binnen  de lijnen voor Loes Korhorn. Echter het tij was niet meer te keren. Een meer  gretiger Opende was beter en meer gefocust. Ook werd het duel meer pittiger. In  de slotfase sloeg Opende nog tweemaal toe. In de 80e minuut ging keepster Bos na  een corner van Opende in de fout en werd daarmee gelijk afgestraft: 1-4. EKC  wist niet veel meer terug te doen en kreeg in de 88e minuut ook nog de 1-5 om de  oren wat ook de eindstand werd. De ongeslagen status van EKC kwam op deze middag  aan een eind maar de Marnebewoonsters staan nog wel bovenaan alhoewel de  voorsprong op de achtervolgers wel geslonken is. Voor EKC breekt nu de  winterstop aan maar komende zaterdag neemt het wel deel aan een  zaalvoetbaltoernooi van de v.v. Muntendam.

 

Met vriendelijke groeten,