F1 van Ezinge kampioen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De F-pupillen van Ezinge werden door zaterdag door een ruime zege tegen Rood Zwart Baflo kampioen in hun najaarsreeks. In Baflo werd het een 13-0 overwinning voor de gasten uit Ezinge die daardoor ongeslagen kampioen werden.

             image-2014-12-14
                                      F1 van Ezinge kampioen
In Baflo had men er werkelijk alles aan gedaan om het duel waarin de F 1 van Ezinge kampioen kon worden door te laten gaan. Er was nog net niet geprikt in een door het vele regenwater zwaar geworden veld maar veel scheelde het niet. Wat dat betreft alle complimenten voor de voetbalvereniging uit Baflo. Het duel werd er vervolgens een waarin de gasten uit Ezinge duidelijk sterker waren en wat al snel tot uiting kwam door een snelle openingstreffer van Thijs Guikema. Een openingstreffer die nog voor de rust gevolgd werd door nog vier goals zodat de ploeg van elftalleiders Edwin Spoelstra en Egbert Guikema en de trainers Jaap Veenstra, Jordy Huizing en Julian Kemkers met een riante voorsprong de kleedkamer mocht opzoeken. Na de ranja-pauze werd het helemaal eenrichtingsverkeer in Baflo waar de thuisploeg er alles aan deed om met sportieve middelen de toekomstige kampioen van nog meer goals af te houden. Helaas voor de Bafloërs was Ezinge ook in de tweede helft oppermachtig en werd er nog acht keer gescoord in Baflo waar de eindstand 0- 13 werd en waarbij de goals, na de eerste van Thijs Guikema, op naam kwamen van Thomas Vlonk (6) Julio Veenstra (4) Obbe Koch (1) en Sibren Spoelstra (1).

Een zege die er vervolgens voor zorgde dat het feest werd in het Ezinge-kamp omdat de ploeg kan terugkijken op een prachtige reeks van in totaal tien duels. Tien duels waar er negen van werden gewonnen en er een keer werd gelijk gespeeld. Een doelsaldo van 110 voor en 3 doelpunten tegen geeft namelijk aan dat het een talentvolle groep is en wat na afloop door elftalleider Egbert Guikema werd bevestigd. ‘Dit kampioenschap is een mooie beloning voor het team dat met een selectie van 11 kereltjes, met vijf voetballertjes die nog maar een paar maanden voetballen, toch elke keer weer hun mannetje stonden.”