G-voetbal in gemeente Eemsmond in januari van start.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Met ingang van woensdag 2 1 januari 20 15 gaat in de gemeente Eemsmond het G-voetbal officieel van start. Voor het initiatief van Corenos, De Heracliden, Noordpool, Warffum en ZEC was tijdens de open training op 26 november namelijk dusdanig veel animo dat de vijf verenigingen de knoop definitief hebben doorgehakt.

Op woensdag 21 januari 2015 zal er voor de eerste keer in sportcentrum De Mencke officieel getraind worden door de voetballers en voetbalsters met een lichamelijke of geestelijke beperking. Voor De Mencke werd gekozen omdat de verenigingen zo snel mogelijk het G-voetbal van start wilde laten gaan. Dankzij de Gemeente Eemsmond die de kosten van het huren van De Mencke voor haar rekening neemt kunnen de G-voetballers twee maanden iedere woensdag twee uur lang in het sportcentrum in Uithuizen terecht.
Binnen de deelnemende verenigingen werd volgens Piet Geert Nicolay, die namens De Heracliden en de sportraad in de commissie G-voetbal plaats heeft genomen, uiteraard zeer verheugd gereageerd op het feit dat het G-voetbal in de Gemeente Eemsmond echt gestalte gaat krijgen. ,,Toen de open training een succes bleek te zijn met zijn vijftien deelnemers hadden we allemaal iets van, nu moeten we ook doorpakken. Toen vervolgens de gemeente ook nog eens zijn medewerking in woord en gebaar verleende werd het enthousiasme alleen maar groter. Daarom durf ik heel voorzichtig wel te zeggen dat we in onze gemeente op 2 1 januari van het nieuwe jaar met een mooi project van start gaan waaruit blijkt dat ook in de Gemeente Eemsmond er voor iedereen ruimte is om te kunnen voetballen.”

Bron: Ommelander Courant