SIOS en Ezinge favoriet in Poule B2 Hogeland Cup

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Vorige week werd de loting verricht voor de eerste editie van het zaalvoetbaltoernooi om de Hogeland Cup. Er zal gestreden worden in een B-toernooi en A-toernooi waarbij de beste winnaars van poule B1,B2 en B3 en de beste nummer 2 doorgaan naar het A-toernooi. Puurvoetbalonline zal de komende weken via voorbeschouwingen en portretten van teams, spelers, trainers en scheidsrechter de nodige aandacht aan deze eerste editie van het toernooi om de Hogeland Cup besteden. In deze tweede  voorbeschouwing besteed Puurvoetbalonline aandacht aan de poule die op 20 december in de avonduren gespeeld gaat worden en als deelnemende teams SIOS Ezinge Farmsum ‘t Zandt en  Meedhuizen kent.
Op papier zou SIOS uit Sauwerd in deze poule weleens de grote favoriet kunnen zijn. De ploeg van Erwin Molog doet het namelijk prima in 5E waar het op dit moment op een keurige vierde plaats staat. Naast deze keurige klassering herbergt het team een aantal technisch begaafde spelers met Allert de Haan, Sander Bultena, Reinder Haaksema en Harmen Wienke zodat we van SIOS wel wat mogen verwachten.
Ezinge heeft de laatste jaren qua zaalvoetbal de nodige ervaring opgedaan op het Leekster Voetbal Gala. Daar zijn de Ezingers al een groot aantal jaren te gast en dat zal ook dit jaar niet anders zijn. In de competitie wil het nog niet echt vlotten met de withemden maar gezien de spelers met een beetje zaalvoetbalervaring mag Ezinge als een van de kanshebbers voor de poulewinst worden gezien 
Farmsum is de derde ploeg in deze poule die in een standaardklasse uitkomt. De ploeg van trainer Douwe Maat neemt een elfde plaats in 5D-zondag in en wat voor een degradant uiteraard wat tegenvallend is. Binnen de selectie van de Farmsumers lopen er met Dennis Boerma en Stephan Woldhuis echter spelers rond die dusdanig technisch zijn dat ze ook in de zaal aardig  uit de voeten moeten kunnen komen en wat Farmsum als een outsider voor de poulewinst maakt.
Of die rol ook voor 't Zandt en Meedhuizen is weggelegd is nog maar de vraag want om als club, uitkomend in de reserveklasse van het amateurvoetbal, vanuit deze op papier sterke poule het A-toernooi weten te bereiken mag als een regelrechte stunt worden gezien.