Geen echte favoriet in poule B1 Hogeland Cup

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Enkele weken geleden werd de loting verricht voor de eerste editie van het zaalvoetbaltoernooi om de Hogeland Cup. Er zal gestreden worden in een B-toernooi en A-toernooi waarbij de beste winnaars van poule B1,B2 en B3 en de beste nummer 2 doorgaan naar het A-toernooi. Puurvoetbalonline zal de komende weken via voorbeschouwingen en portretten van teams, spelers, trainers en scheidsrechter de nodige aandacht aan deze eerste editie van het toernooi om de Hogeland Cup besteden. In deze eerste voorbeschouwing poule B1 die op zaterdagmiddag 20 december gespeeld gaat worden met als deelnemende teams Holwierde, Rood Zwart Baflo, Woltersum, Onderdendam en Nieuwolda waarin niet direct een topfavoriet is in aan te wijzen. bal vuur
Holwierde komt uit in 5E van het zaterdagvoetbal en is op dit moment een stevige middenmoter. Holwierde komt nu voor het tweede jaar weer met een team in de standaardklasse uit nadat het in het seizoen 2012-2013 even van het toneel verdwenen was. Maar de bespeler van sportpark Katmis probeert nu via de weg van de geleidelijkheid terug te keren en gezien de geluiden die er klinken is men wat dat betreft op de goede weg. Rood Zwart Baflo komt eveneens in 5E uit en de Bafloërs presteren dit seizoen wat middelmatig. Waar voor het seizoen op een vijfde plaats werd gemikt moet er nog het nodige gebeuren om dat voor elkaar te krijgen. Dat zal moeten gebeuren met trainer Sander Tromp die aan zijn tweede en laatste seizoen bij de Bafloërs bezig is.
Woltersum  is de derde ploeg in poule B1 en ook in Woltersum had men iets meer van het seizoen verwacht. De withemden nemen een twaalfde plaats in wat niet helemaal strookt met de ambities van de club en trainer Simon Schuil die na een seizoen Woltersum inruilt voor De Fivel uit Zeerijp.
SV Onderdendam komt uit in de reserve vijfde klasse en neemt daar een bescheiden klassering in. Een achtste plaats in een poule van twaalf betekent een plaats onder in de middenmoot tot op dit moment
De vijfde ploeg in deze poule zou Nieuwolda, dat in de reserve zesde klasse uitkomt, zijn. De Nieuwoldenaren hebben op 20 december echter het bericht van de KNVB gekregen dat het op de 20 december competitieverplichtingen heeft zodat deelnemen aan de eerste editie van de Hogeland Cup niet mogelijk is.