Drietje in Veendam en Eenrum mits de weergoden meewerken

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De weersverwachtingen voor de komende dagen zijn niet van dien aard dat je mag verwachten dat er overal volop gevoetbald wordt. Sterker nog, het zou zo maar eens kunnen dat er zaterdag en zondag maar op beperkte schaal gespeeld kan worden. Dat zorgt er daarom een beetje voor dat je iets hebt van, wat doet we deze week met onze ‘voorbeschouwingen’. Gaan we daar volle bak mee los of doen we het, mede gezien de thuissituatie, even wat rustig aan. Omdat ik het niets vind om ergens halverwege in te stranden kies ik voor de tweede optie en gaan we op ‘bezoek, bij alle competities waar clubs uit het OC-gebied bij betrokken zijn en waarbij we een duel extra belichten

.

Hunsingo kan zondagmiddag een leuke slag slaan als het in Veendam van Veendam 1894 weet te winnen. Dan staan de Winsumers weer keurig in de middenmoot in 3C waar ze vriend en vijand weer mee verrassen. Want precies zoals vorig seizoen werd er ook dit jaar niet veel verwacht van de ploeg van trainer Henry Kramer. Nadat er in de zomer van 2013 een groot aantal spelers was vertrokken vertrok deze zomer weer een basisspeler uit Winsum. Ricardo Terhave vertrok namelijk naar Lycurgus zodat de basisformatie weer kwaliteit inleverde.

Hoewel het dit seizoen allemaal wel wat moeizamer gaat sprokkelden de roodhemden toch een redelijk aantal punten bij elkaar die echter nog niet voldoende voor een onbezorgde winterstop zijn. Op papier speelt Hunsingo nog twee duels voor de winterstop wat betekent dat er nog zes punten aan het totaal van veertien kunnen worden toegevoegd. Twintig punten zou een mooi aantal zijn voor de Winsumers die dan zondag eerst de drie punten mee uit Veendam moeten nemen om vervolgens het duel tegen het VAKO van oud-trainer Egbert Darwinkel winnend af te sluiten. Een driepunter in Veendam zal echter lastig worden tegen een ploeg die zijn laatste twee duels opeens wist te winnen en daardoor de laatste plaats aan Zuidlaarderveen heeft overgedragen. Een '3' is mijn verwachting voor zondag in Veendam als de weergoden ons een beetje goed gezind zijn tenminste.

Ook in Eenrum zal het zondag een lastig verhaal worden of er wel of niet gevoetbald gaat worden tegen Engelbert. Dan moeten de weergoden namelijk wel een beetje meewerken omdat het hoofdveld van Eenrum er niet een van super kwaliteit is. Beide ploegen hebben na elf wedstrijden 12 punten bijeen gevoetbald en staan daardoor onder in een uit negen ploegen bestaande middenmoot. Een bizarre situatie in een competitie waar iedereen van iedereen kan winnen omdat ook Hoogkerk, ASVB en MOVV geen ploegen zijn waar je als opponent bij voorbaat kansloos tegen bent. Eenrum moet echter winnen zondag wil het niet de winterstop ingaan als een ploeg die in de onderste regionen van 4C-zondag bivakkeert. Gelukkig geven prestaties uit het verleden geen garanties richting de toekomst want anders zouden de 'sterren' voor de roodbaadjes niet goed staan. Vorig seizoen werd het in Eenrum een 2-5 overwinning voor de gasten, wat mij doet besluiten om achter het duel van zondag een '3' te zetten.