ST. Hunsingo-Viboa VR1 in nieuwe samenstelling naar ruime overwinning

Geschreven door Paul de Vries op . Geplaatst in Prietpraat

“Waar een wil is,” zo werd het wedstrijdverslag van Hunsingo van vorige week afgesloten. Maar welke weg moest door Hunsingo bewandeld worden om te komen tot meer succes? Na 10 gespeelde wedstrijd werden maar 15 tegendoelpunten geïncasseerd. Op basis van alleen die cijfers zou Hunsingo op een mooie 3de plaats op de ranglijst staan. Maar als er alleen zou worden gekeken naar tot nu toe gescoorde doelpunten, het schamele aantal van 10, dan zou Hunsingo troosteloos onderaan staan. En met de aloude wetenschap dat als je niet (voldoende) scoort je ook geen wedstrijden kunt winnen, besloot coach Alfred Sterrenberg een andere weg in te slaan. Met een opstelling die op maar liefst 6 plaatsen gewijzigd was ten opzichte van de voorgaande wedstrijden, verraste hij zijn eigen speelsters bij de wedstrijdbespreking voor aanvang van de wedstrijd tegen VIOD VR2.

Onder druk
Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Tepper pakten de veranderingen bij Hunsingo goed uit. VIOD werd meteen onder druk gezet en binnen vijf minuten kreeg Hunsingo al twee mogelijkheden. Deze werden niet benut maar na acht minuten was het wel raak. Yvonne Visser, die weer als vanouds voorin geposteerd stond, bracht Chantal Streppel in stelling. Zij kapte haar tegenstander uit en bedacht zich niet. Met een lage schuiver in de verre hoek passeerde ze de uitstekende keepster van VIOD (1-0). Hier bleef het niet bij. Al gauw verschalkte Chantal Streppel nogmaals de keepster (2-0) en toen zij na wederom een splijtende pass van Yvonne Visser alleen voor de keepster de bal het net liet bollen was het 3-0 en de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Kon VIOD daar iets tegenover zetten? Ze probeerden het wel en kregen ook een goede mogelijkheid, maar keepster Roxanne Visscher van Hunsingo redde bekwaam. Vlak voor rust werd het ook nog 4-0. Linda Bakker werd van achteruit aangespeeld door Annick de Vries en vanaf 30 meter verliet de bal met verwoestende kracht haar rechtervoet. De bal spatte (bijna letterlijk) uiteen op de lat en voordat de keepster van VIOD enigszins bekomen was van de inslag boven haar hoofd, was Marjolin Pol zo attent om de terugspringende bal beheerst binnen te koppen. In de rust kregen de VIOD speelsters de gelegenheid om te herstellen van de geheel onverwachte vuurkracht van de Hunsingo vrouwen, terwijl Hunsingo meer dan tevreden de kleedkamer kon opzoeken.
Tweede helft
In de tweede helft behield Hunsingo de controle over de wedstrijd. Onder leiding van Sabine Jansen, die de verdediging (Demi Hasper, Linda Bakker en Annick de Vries) uitstekend organiseerde en zorgde dat het team zowel aanvallend als verdedigend heel compact speelde, werd de bal in de achterhoede keurig rondgespeeld op zoek naar een medespeelster op het middenveld. Centraal op het middenveld heerste Saskia Bakker, aan de zijkanten ondersteunt door Evelien Walker en Cherry Chen. Lukte dat niet dan was er altijd wel de mogelijkheid om de bal op de vleugel in de diepte te leggen, waar Chantal Streppel, Yvonne Visser en Marjolin Pol veelvuldig van positie wisselden.
Artistiek hoogstandje
Een kwartier na rust werd misschien wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd gescoord en wel door VIOD. Een voorzet van de rechterkant belandt ca. 10 meter voor de goal van Hunsingo. Saskia Bakker van Hunsingo probeerde de bal weg te koppen, maar de bal was net iets te hoog voor haar. Een speelster van VIOD die achter Saskia Bakker stond was al doorgelopen naar het doel en de bal leek achter haar langs te zeilen. In een reflex wist ze de bal nog met haar opgetrokken hak te raken en de bal verdween tot ieders verrassing strak in de rechter benedenhoek (4-1). Zonder twijfel een artistiek hoogstandje en VIOD veerde even op. Binnen 5 minuten echter lag de bal ook al weer aan de andere kant in het net. Een scherpe voorzet vanaf rechts door Chantal Streppel werd door de goed opkomende Saskia Bakker bij de eerste paal snoeihard binnengeschoten (5-1). Coach Alfred Sterrenberg van Hunsingo wisselde daarna 3 speelsters om ook Jenny de Blécourt, Renée de Vries en Seline Speelman speeltijd te geven en hoewel er nog een aantal mogelijkheden ontstonden voor de Hunsingo vrouwen, werd er niet meer gescoord. De zon verschool zich achter de bomen, de tot dan aangename temperatuur zakte verrassend snel en er werd driftig gedraad aan de dimmer van het daglicht. Tijd om de kleedkamers op te zoeken en zo geschiedde.


Met gedurfde wisselingen in de opstelling en een tactisch sterke uitvoering, gaat Hunsingo met een 6e positie op de ranglijst zich opstellen onder de kerstboom. De eerstvolgende wedstrijd voor Hunsingo is zaterdag 24 januari, een inhaalwedstrijd in Assen tegen ACV. VIOD staat nu op de ranglijst op positie 7 zal pas weer op 7 februari het veld betreden en wel thuis tegen St. Annaparochie.