Meiden van de Held MB1 kampioen

Geschreven door Inge Niewzwaag op . Geplaatst in Prietpraat

De meiden van de Held MB1 mogen zich sinds vandaag kampioen van de Hoofdklasse 1 noemen. Met nog één wedstrijd te gaan, kunnen ze niet meer ingehaald worden. Alle wedstrijden werden gewonnen en het doelsaldo liegt er niet om. Met 52 doelpunten voor en 2 tegen hebben zij een geweldig resultaat neergezet.


Aan het begin van het seizoen werden de meiden ingedeeld bij Veendam MB1, DZOH MB1 en Elim MB1. Alleen Veendam was een bekende tegenstander, voor de rest waren het onbekende ploegen. In eerste instantie zaten er meer ploegen in de competitie, maar een aantal koos ervoor om toch naar de 1e klasse te gaan. Jammer, maar niets aan te doen. Om de competitie toch een beetje te “vullen” besloot de KNVB om de teams drie keer tegen elkaar te laten voetballen.

De eerste wedstrijd thuis tegen Veendam ging niet door, maar daarna konden de Heldinnen dan eindelijk aan de slag. De winnende reeks zag er als volgt uit:

Elim uit: 0-8, DZOH thuis: 8-1, Veendam uit: 0-4, Elim thuis: 7-0, DZOH uit: 1-7, Veendam thuis: 2-0; Elim uit: 0-6 en de wedstrijd van vandaag DZOH uit: 0-10.

Een prachtige reeks waar de meiden, de club en de toeschouwers erg trots op zijn.

En dan te bedenken dat dit team voor een heel groot deel bestaat uit meiden die nog in de C-competitie uit mogen komen. De oudste is nog maar net 16 en de jongste meiden zijn 13.

Toch blijven ze op zoek naar een competitie waar ze de tegenstand krijgen die ze nodig hebben om zich verder te kunnen ontwikkelen, maar dat is een heel lastig verhaal. We hopen allemaal op een goede oplossing.

De meiden doen het in de beker ook nog steeds erg goed. Nadat ze als C-ers al twee keer de KNVB-beker in ontvangst mochten nemen, willen ze dit graag als B-ers ook nog een keer doen. Ze zitten inmiddels al bij de laatste 8 en zijn dus nog steeds “op koers”.