Gelijk in Uithuizen en winst voor Hunsingo en Eenrum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Zoals iedereen zo langzamerhand een beetje gewend is van Puurvoetbalonline doen we dit seizoen op geheel eigen wijze voorbeschouwingen van de competities waar de clubs uit het OC-gebied in uitkomen. Daar maakten we ook deze week een start mee maar door omstandigheden worden het voor de tweede, derde, vierde en een paar vijfdeklassers een verkorte versie. Je hebt namelijk niet alles in de hand en als je aanwezigheid of aandacht door het thuisfront worden 'opgeëist' is de keuze snel gemaakt.

Het duel Noordpool-Middelstum is voor beide teams van groot belang. Beide ploegen zijn gebaat bij drie punten om op die manier een beetje uit de buurt van de gevarenzone te blijven. In vier C zijn er twee ploegen die er echt boven uitsteken, Pelikaan S en Mamio en met al prima nummer drie Poolster maar de overige tien kunnen allemaal van elkaar winnen, wat het richting degradatie en nacompetitie allemaal extra spannend maakt. Of het duel Noordpool-Middelstum een winnaar oplevert waag ik echter  te betwijfelen. Het thuisvoordeel dat Noordpool met het kunstgrasveld heeft zal denk ik niet genoeg voor de drie punten zijn omdat Middelstum van zijn dertien punten er negen buitenshuis wist te halen. Daarom een '3' voor hert duel in Uithuizen.

Henry Kramer hoeft zondag Hunsingo waarschijnlijk niet te motiveren nadat de Winsumers vorig week met 11-1 tegen koploper FC Welenborg de vernieling in werden gespeeld. Een schande noemde Kramer de prestatie van zijn ploeg die zondag een driepunter goed kan gebruiken. De roodhemden staan met elf punten uit tien duels namelijk op een tiende plaats. Een plaats die betekent dat je in een gevaarlijke hoek zit in een competitie waar de wereld er na een overwinning  opeens heel anders uitziet. Dat moet dan gebeuren tegen Heiligerlee dat met elf uit elf in eigenlijk dezelfde pakjesboot zit. Kortom spanning voldoende in Winsum waar de thuisploeg het duel zondag met miniem verschil gaat winnen

Eenrum moet nu eindelijk een keer weer gaan winnen na vier duels waarin het slechts één punt wist te behalen. Dat moet in en tegen Meeden gebeuren waar de roodbaadjes geen duel moeten verwachten waar het om 'wie legt de mooiste combinaties op de mat' zal gaan. Er zal met veel inzet gestreden moeten worden om de drie punten mee huiswaarts te nemen en als de Eenrumers daar van doordrongen zijn zie ik dat ook gebeuren.