Eerste punt, een drie in Zuidhorn en De Fivel verliest niet

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Zoals iedereen zo langzamerhand een beetje gewend is van Puurvoetbalonline doen we dit seizoen op geheel eigen wijze voorbeschouwingen van de competities waar de clubs uit het OC-gebied in uitkomen. Daar maakten we ook deze week een start mee maar door omstandigheden worden het voor de tweede, derde, vierde en een paar vijfdeklassers een verkorte versie. Je hebt namelijk niet alles in de hand en als je aanwezigheid of aandacht door het thuisfront worden 'opgeëist' is de keuze snel gemaakt.

De Heracliden zal zaterdag alles uit de kast willen halen om in zijn laatste thuisduel van dit kalenderjaar van de hatelijke 0 punten af te komen. Die kans is,  als we naar het verleden kijken, aanwezig dat dit gaat gebeuren want de tegenstander van morgen, Gorecht, werd vorig seizoen op een 3-0 nederlaag getrakteerd. De ploeg uit Haren is op dit moment niet in goeden doen want met drie nederlagen op rij kun je niet zeggen dat je in een grootse vorm steekt. Daarom liggen daar de kansen voor 'Hera' om voor de winter van de 0 te komen en wat iets is wat de ploeg ook verdiend. Een ploeg die door zoveel blessureleed wordt getroffen verdiend een keer een mazzeltje en daarom voor zaterdag een '3' in het duel tegen Gorecht.

Een '3' wordt het ook in Zuidhorn waar de club met dezelfde naam Noordwolde op bezoek krijgt. Zuidhorn staat derde met 18 punten uit elf duels maar de ploeg van Roy Kamps staat op een zevende plaats met evenveel punten uit hetzelfde aantal wedstrijden dan de tegenstander van morgen.

Een '3' zal ook de uitslag worden in Appingedam waar de ploeg van Gerard Zeeman De Fivel op bezoek krijgt. De 'Riepsters' wonnen twee duels op rij wat ik wel een beetje bij de ploeg van R Ronald Vermeulen vindt passen. Als iedereen je al bijna heeft afgeschreven 'gewoon' twee duels winnen omdat je als trainer en team gelooft in jezelf en dat ook waarmaakt. Daarom gaat De Fivel morgen ook niet verliezen in Appingedam..