Godlinze laat punten liggen in Delfzijl

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Godlinze verloor zaterdag met minimaal verschil van NEC Delfzijl. In de havenplaats werd het een 2-1 nederlaag voor de ‘Glinzers die daardoor onderin de middenmoot zijn terecht gekomen.
Godlinze begon zaterdag wel goed aan de wedstrijd maar zag bijna vanuit het niets dat NEC al in de 6e minuut op een 1-0 voorsprong kwam. Dat was een stevige streep door de rekening van Godlinze dat na deze onverwachtse tegengoal even de draad van een goed begin kwijt was. Daardoor werd het allemaal een beetje rommelig aan de kant van de bezoekers en zagen de groenhemden voor de rust geen kans om op gelijke hoogte met de thuisploeg te komen. Na de thee speelde Godlinze stukken beter dan in de eerste helft en creëerde het zich een groot aantal kansen op in eerste instantie de gelijkmaker. Zo kwamen er mogelijkheden voor Danny de Vries en Ivar Kappen maar De Vries liet zaterdag zien dat hij nog ver verwijderd is van zijn vorm van vorig seizoen toen hij de ene na de andere goal voor Godlinze wist te maken.

Halverwege de tweede helft kwamen de bezoekers echter toch op gelijke hoogte met de gastheren. Een overtreding op Elsin Yilmaz binnen de beruchte lijnen leverde Godlinze een strafschop op die door Ömer Tekinbas keurig werd verzilverd: 1-1. Richting de slotfase, waarin Elsin Yilmaz zijn tweede gele kaart kreeg en dus met rood moest vertrekken, kregen beide ploegen nog de nodige kansen op de winnende treffer die uiteindelijk door de thuisploeg werd gescoord. Een tweede treffer die er uiteindelijk voor zorgde dat Godlinze met een 2-1 nederlaag huiswaarts keerde. Een nederlaag waar Godlinze-trainer Peter Ernst na afloop een zuur gevoel aan over had gehouden. ,, We hebben ons echt hopeloos te kort gedaan. We hadden hier minimaal met een punt weg moeten komen maar we vergaten de kansen die we kregen te benutten.”
Bron; Ommelander Courant