VIBOA onbevangen, SV Bedum moet wat goed maken en Omlandia speelt gelijk

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

We hebben nog maar een paar weken van voorbeschouwen te gaan want de winterstop nadert met rasse schreden. De meeste clubs komen voor de winterstop nog twee keer in actie maar dat geldt niet voor de clubs in zaterdag 5D en 5E. Die komen in de meeste gevallen nog maar een keer in actie omdat hun competitie uit twaalf ploegen bestaat. Wat de juist voorspelde uitslagen betreft zat er deze keer een duidelijke progressie in want van de 19 duels werden er 10 juist voorspelt.
Eredivisie Standen 2013-2014
VIBOA kan redelijk onbevangen naar Hoogeveen afreizen want als rode lantaarndrager zullen er geen wonderen verwacht worden als je bij de koploper op bezoek gaat. Het verschil in punten bedraagt op dit moment twintig punten maar dat zegt niets als een ploeg niets te verliezen heeft. Gewoon lekker voetballen en kijken waar het schip strand was altijd het verhaal wat je vertelde als je met je team tegen een op papier betere tegenstander moest spelen. Dat leverde niet zelden een onverwachts succes op en wat  in het geval van de Winsumers ook wel eens het geval zou kunnen zijn. Ik durf daarom een '3' op het totoformulier te zetten omdat er als voetballer niets mooiers bestaat dan onbevangen aan een wedstrijd te kunnen beginnen.

SV Bedum heeft zaterdag wat recht te zetten voordat het volgende week voor zijn laatste wedstrijd van dit kalenderjaar richting Winsum gaat. Zaterdag werd er namelijk door een wat matige inzet van LTC verloren en dat zal de Bedumers niet lekker zitten. De nederlaag zorgde er namelijk voor dat het nu samen met Omlandia, Broekster Boys en Buitenpost vijf punten op Balk en acht punten  achter koploper HZVV staat. Wil Bedum dus in de top vijf de winterstop in gaan moet er zaterdag thuis gewonnen worden van laagvlieger BCV. Een BCV wat de punten ook hard nodig heeft om uit de gevarenzone te komen. Maar zaterdag zal het helaas voor de gasten geen verlaat Sinterklaas-cadeau worden want de drie punten zullen namelijk in Bedum blijven. 

Omlandia staat zaterdag voor een cruciaal duel als het Olde Veste'54 op bezoek krijgt. De ploeg van Robbie Wentink, die deze week zijn contract met een jaar verlengde in Ten Boer, heeft tot nu toe 17 punten weten te behalen en bij een nieuwe driepunter gaat het als een stevige subtopper richting zijn laatste uitduel voor de winterstop tegen nummer twee Balk. Olde Veste zal echter ook vol voor de drie punten gaan omdat de ploeg uit Steenwijk dan ook de aansluiting bij de bovenste vijf weer te pakken heeft. Daarom  een '3'voor het duel Omlandia-Olde Veste '54 omdat beide er in Ten Boer twee teams los gaan die zeker aan elkaar gewaagd zijn.