Geen zege Zeester maar wel voor Ezinge en Kloosterburen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

We hebben nog maar een paar weken van voorbeschouwen te gaan want de winterstop nadert met rasse schreden. De meeste clubs komen voor de winterstop nog twee keer in actie maar dat geldt niet voor de clubs in zaterdag 5D en 5E. Die komen in de meeste gevallen nog maar een keer in actie omdat hun competitie uit twaalf ploegen bestaat. Wat de juist voorspelde uitslagen betreft zat er deze keer een duidelijke progressie in want van de 19 duels werden er 10 juist voorspelt.
Hoe bedoel je, de rest van het team ligt bij mamma te drinken!?
Zeester ontvangt zaterdag Boerakker en dat is nu niet direct een tegenstander waar de ploeg uit Zoutkamp goede herinneringen aan bewaard. In de beker kreeg het met 6-1 klop en in de competitie werd het op een 14-1 nederlaag getrakteerd. Dat zorgt er waarschijnlijk wel voor dat men in Zoutkamp denkt van, alles beneden de vijf tegentreffers is mooi meegenomen. Een logische gedachte want ik gezien het feit dat Boerakker zich geen puntverlies kan veroorloven denk ik dat het een '2' gaat worden in Zoutkamp

Een '2'wordt het ook op Kardinge waar het duel DIO Groningen-Ezinge op het programma staat. De Ezingers lieten het enkele maanden geleden thuis behoorlijk afweten tegen de stadjerders door met 2-2 gelijk te spelen. Een duidelijke tegenvaller was dat toen waar de ploeg van Johan Middel zaterdag wel even revanche voor wil nemen.

In Kloosterburen staat zondag het duel tussen de nummer twee en drie op het programma als FVV uit Foxhol op bezoek komt. De Foxholsters namen na een zege op Groen Geel de derde plaats over van Zuidhorn dat met 5-0 van Blauw Geel'15 verloor. Kloosterburen kan daarom bij winst goede zaken doen want de ploeg van Willem Pettinga mag zich dan voorlopig de enige echte concurrent van koploper SVZ noemen. Kloosterburen is dit seizoen thuis nog zonder puntverlies en ik denk dat dit ook zondag zo zal blijven en vandaar een '1' voor Kloosterburen-FVV.