Een '1' in Ten Post, Zandeweer, en Schildwolde

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

We hebben nog een paar weken van voorbeschouwen te gaan want de winterstop nadert met rasse schreden. De meeste clubs komen voor de winterstop nog twee keer in actie maar dat geldt niet voor de clubs in zaterdag 5D en 5E. Die komen in de meeste gevallen nog maar een keer in actie omdat hun competitie uit twaalf ploegen bestaat. Wat de juist voorspelde uitslagen betreft zat er deze keer een duidelijke progressie in want van de 19 duels werden er 10 juist voorspelt Voor zijn laatste wedstrijd in dit kalenderjaar gaat VVSV'09 op bezoek bij TEO uit Ten Post. Net als voor de overige teams is dit voor de fusieclub uit Ulrum/Zoutkamp  het eerste duel in de strijd om de tweede periode. In Ulrum werd het enkele maanden geleden 2-2 wat toen het eerste punt voor VVSV'09 betekende. Dat zal VVSV'09 nu graag anders willen doen maar wat geen gemakkelijke opgave gaat worden. TEO wil uiteraard ook een goede start maken in de tweede periode maar kijkt uiteraard ook naar de stand op de ranglijst waar een derde plaats ook nog de mogelijkheid kan geven om de nacompetitie te bereiken. Daarom wordt het een lastige klus voor de gasten die blij mogen zijn met een punt maar waar ik verwacht dat de winst naar de thuisploeg gaat.

ZEC heeft richting de tweede periode ook duidelijke plannen. Gerard Heun wil met zijn team nog twintig punten aan het huidige aantal van tien toevoegen. Daar wil de Zandeweer Eppenhuizen Combinatie zaterdag tegen WVV een start mee maken wat op basis van het resultaat in het heenduel geen onlogische gedachte genoemd kan worden. In Winschoten werd het enkele maanden geleden namelijk 2-1 voor ZEC dat ook zaterdag niet ontevreden zal zijn als deze stand op het DWF komt te staan. Daarom een '1' in Zandeweer in het duel ZEC-WVV.

Voor Stedum wacht zaterdag het duel tegen SGV. De ploeg van Leendert Nieborg mag daar voor naar Schildwolde in een fase van het seizoen dat het even wat minder gaat bij de Stedumers. De laatste twee duels, tegen Wagenborger Boys en SIOS gingen namelijk ruim verloren en ook in de weken daarvoor ging het allemaal wat moeizaam voor de ploeg die ondertussen door SIOS is ingehaald op de ranglijst. Daarom moet er zaterdag op sportpark 'Onder de Juffer' gewonnen worden van SGV dat zich in de strijd om het kampioenschap geen puntverlies kan veroorloven. Een lastige opgave die niet gaat lukken vrees ik zodat dit duel een '1' op het 'totoformulier krijgt.