Loting Hogeland Cup verricht

Geschreven door Gerrit Lieffering op . Geplaatst in Prietpraat

In sportcentrum De Mencke in Uithuizen is de loting verricht voor de 1e editie van de Hogeland Cup. Onder het toeziend oog van de volledige organisatie mochten Gerrit Lieffering (Uithuizen) en Johan Staal (Ezinge), de beide initiatiefnemers van het groots opgezette sportevenement, de eervolle handeling verrichten.

 


image-2014-12-01 1
 Foto: Paul Wernekinck
De organisatie had voor het zaalvoetbaltoernooi voor veldvoetbalclubs gekozen voor een zogenaamde geleide loting. Zowel voor het B- als het A-toernooi werden de verenigingen op basis van de speelklasse en het behaalde aantal punten in de huidige veldcompetitie aan elkaar gekoppeld. Bij het B-toernooi gingen er per ronde drie verenigingen in de koker en bij het A-toernooi vier. Nadat Staal een vereniging had getrokken, voegde Lieffering daar het bijbehorende poulenummer aan toe.

Vier B-teams naar A-toernooi

Het toernooi start op zaterdag 20 december om 13.00 uur met poule B1. Op dezelfde dag wordt vanaf 18.00 uur poule B2 afgewerkt. De derde en laatste poule van het B-toernooi wordt gespeeld op dinsdagavond 23 december (aanvang 18.00 uur). De drie poulewinnaars van het B-toernooi evenals ook de beste nummer twee plaatsen zich voor het A-toernooi.

Twintig teams in hoofdtoernooi

 Door de doorstroming van de vier teams uit het B-toernooi gaat het hoofdtoernooi van start met 20 teams. Van de vier A-poules plaatsen de nummers één en twee, alsmede de twee beste nummers drie, zich voor de halve finales op zaterdag 3 januari (aanvang 13.00 uur). Voor de finaleavond op zaterdag 10 januari plaatsen zich de nummers één en twee van de beide halve finale poules. Ook de drie poulewinnaars van het B-toernooi gaan naar de afsluitende Gala Avond. De loting voor het B-toernooi (5e en 6e klassers) leverde het volgende op:

Poule B1 Holwierde Rood Zwart Baflo Woltersum Onderdendam Nieuwolda

Poule B2 SIOS Ezinge Farmsum ‘t Zandt Meedhuizen Poule

B3 Stedum Warffum ZEC KRC Usquert

Poule A1 SV Bedum Noordwolde De Pelikanen Corenos winnaar poule B1 Poule

 A2 VIBOA NEC Delfzijl Eenrum Noordpool beste nummer 2 B-toernooi

Poule A3 Omlandia Hunsingo De Fivel SV Bedum (zondag) winnaar poule B3

 Poule A4 SC Loppersum De Heracliden Poolster Middelstum winnaar poule B2 -