Driepunters voor Kloosterburen,Warffum en SVZ

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Met nog drie volledige speelronden en een inhaalweekend voor de boeg schiet de competitie al aardig op. Competities die we dit seizoen op Puurvoetbalonline op een geheel eigen wijze belichten door middel van ‘voorbeschouwingen, die opgesierd worden door een 1, 2 of 3. Het grappige is dat mij soms gevraagd wordt hoeveel ik er goed heb van mijn voorspellingen. Om eerlijk te zijn, ik had dan vaak geen idee maar vanaf nu zal ik melden hoeveel voorspellingen er juist gegeven waren. Van de zestien in het weekend van 22 en 23 november gespeelde duels had ik er zes juist voorspeld. Dat is geen score waar ik trots op kan zijn dus daarom gaan we nu voor een beter resultaat.

Kloosterburen speelt zondag zijn zesde uitduel van het seizoen waarin het Harkstede als tegenstander treft. Kloosterburen staat in theorie op een tweede plaats achter koploper SVZ en kan zich eigenlijk geen puntverlies veroorloven. De ploeg van Willem Pettinga en uitduels is dit seizoen echter nog geen goed huwelijk In de vijf tot nu toe gespeelde uitduels werden er in totaal zeven punten verloren. Daar zullen de ‘Kloosterboeren’ graag verandering in willen brengen wat tegen middenmoter Harkstede mogelijk moet zijn. De ploeg van Gradus Wilthof mag namelijk als een echte middenmoter worden gezien met een score van drie keer winst, drie keer verlies en vier keer een gelijkspel in tien duels. Daarom wordt het een ‘2’in Harkstede voor Kloosterburen dat daardoor de druk op SVZ in stand houdt.

Warffum won zondag terecht met 3-1 van Froombosch in een duel waarin de Warffumers op alle fronten beter waren. Daar zal men zondag in en tegen Woltersum graag een vervolg aan willen geven wat normaal gesproken geen probleem mag zijn. De ploeg van Simon Bos komt namelijk steeds beter in vorm en maakt bij winst tegen Woltersum weer een stap voorwaarts. Dan komt het namelijk in de bovenste helft van de ranglijst terecht waar de geelhemden ook thuis horen. Daarom ook een ‘2’ in Woltersum waar de Warffumers met de drie punten huiswaarts keren.

SVZ ontvangt nummer twee Kwiek op sportpark ‘de Zeijer Hoogte’ voor een wedstrijd waarin het prima zaken kan doen als het gaat om de eerste plaats op de ranglijst. Vier punten bedraagt het verschil tussen beide teams en daarom moeten de geelhemden uit Hoogezand winnen. Gebeurt dat niet dan is Kwiek wel even weg als directe concurrent want met Kloosterburen en Zuidhorn liggen er meer kapers voor de kust en die ik meer kwaliteit toedicht dan Kwiek. SVZ is thuis, precies eender als Kloosterburen, thuis nog zonder puntverlies en dat zal de ploeg van Albert Noord graag vast willen houden. Daarom een ‘1’ voor het duel in Zeijen.