Sinterklaascadeau Zeester en zware dobber voor Ezinge en ZEC

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Met nog drie volledige speelronden en een inhaalweekend voor de boeg schiet de competitie al aardig op. Competities die we dit seizoen op Puurvoetbalonline op een geheel eigen wijze belichten door middel van ‘voorbeschouwingen, die opgesierd worden door een 1, 2 of 3. Het grappige is dat mij soms gevraagd wordt hoeveel ik er goed heb van mijn voorspellingen. Om eerlijk te zijn, ik had dan vaak geen idee maar vanaf nu zal ik melden hoeveel voorspellingen er juist gegeven waren. Van de zestien in het weekend van 22 en 23 november gespeelde duels had ik er zes juist voorspeld. Dat is geen score waar ik trots op kan zijn dus daarom gaan we nu voor een beter resultaat.
bal vuur
Zeester wil zich tegen Velocitas een vervroegd Sinterklaascadeau geven door een driepunter tegen Velocitas. De Zoutkampers speelden zaterdag 15 december voor het laatst en werd het op een stevige nederlaag getrakteerd. In Groningen werd het een 10-2 nederlaag voor Zeester dat toen met een allesbehalve volledig team voor de dag kwam. Dat zal vanmiddag ongetwijfeld anders zijn in Zoutkamp waar de selectie voor het duel tegen Velocitas trainingspakken krijgt aangeboden. Naast deze geste zullen ook de nieuwe Dug-outs in gebruik worden genomen. Dit alles willen de Zoutkampers graag opluisteren met een de eerste zege sinds men weer in amateurvoetbal is teruggekeerd. Daarom een '1' voor het duel Zeester-Velocitas.

Een '1' voor Ezinge zou een formidabele stunt zijn want in Feerwerd komt Amicitia VMC op bezoek. De Amicitianen gaan aan de leiding in 5D en in binnen Ezinge heeft men niet de illusie dat het een gemakkelijke middag wordt tegen de koploper die zich deze zomer aardig versterkt heeft met de van VIBOA overgekomen Otto Mekel en Cees Jan Diepeveen. Voor Ezinge wordt daarom lastig waar nog eens bij komt dat Jasper Dijkstra voor het duel tegen de koploper geschorst zal zijn. Daarom zet ik een '2' achter het duel Ezinge-Amicitia VMC.

ZEC speelt vanmiddag tegen TEO zijn laatste uitduel in dit kalenderjaar. Een duel die de Zandeweer Eppenhuizen Combinatie drie punten moet opleveren. De doelstelling bij de Zandeweersters is namelijk om op een gemiddelde van 1.5 punt per wedstrijd uit te komen. Om dat doel te bereiken moet er nog wel wat gebeuren. De groen/witten staan nu op negen punten uit negen duels maar hebben met de duels tegen TEO,WVV en Harkstede nog voor de boeg nog kansen genoeg om daar een wijziging in aan te brengen. Vanmiddag zal echter niet gemakkelijk worden want TEO liet vorig week een prima indruk achter tegen SGV. In Schildwolde werd het 1-1 in een duel waarin de ploeg van Jan Afman eigenlijk had moeten winnen. Daarom een '3' achter het duel TEO-ZEC.