Een '1' in Lewenborg en Leens en een '3' in Delfzijl.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Met nog drie volledige speelronden en een inhaalweekend voor de boeg schiet de competitie al aardig op. Competities die we dit seizoen op Puurvoetbalonline op een geheel eigen wijze belichten door middel van ‘voorbeschouwingen, die opgesierd worden door een 1, 2 of 3. Het grappige is dat mij soms gevraagd wordt hoeveel ik er goed heb van mijn voorspellingen. Om eerlijk te zijn, ik had dan vaak geen idee maar vanaf nu zal ik melden hoeveel voorspellingen er juist gegeven waren. Van de zestien in het weekend van 22 en 23 november gespeelde duels had ik er zes juist voorspeld. Dat is geen score waar ik trots op kan zijn dus daarom gaan we nu voor een beter resultaat.
bal vuur
Hunsingo hoeft zich nog niet direct zorgen te maken maar een paar mooie punten zouden welkom zijn. De Winsumers staan met elf punten op een negende plaats maar hebben een duel minder gespeeld dan het merendeel van de ploegen in 3C. VAKO, ZNC en Veendam 1894 hebben eveneens negen duels waarbij de eerste twee ploegen in de buurt van Hunsingo staan. Het ‘probleem’ doet zich echter voor dat Hunsingo zondag bij koploper FC Lewenborg op bezoek gaat en VAKO thuis tegen ZNC speelt. Mocht de ploeg van Egbert Darwinkel  winnen en Hunsingo verliest op het kunstgras in Lewenborg dan wordt het toch even een ander plakje cake. Dan passeert VAKO de ploeg van Henry Kramer op de ranglijst. Dan wordt het even een ander verhaal voor de roodhemden en komt de ‘gekkigheid’ van in de onderste regionen terecht komen in beeld. Dus wordt het voor Hunsingo zaak om een en of drie ‘bonuspunten’ uit het vuur te slepen wat er tegen de koploper niet in zal zitten en het een dus een ‘1’wordt.

FC LEO speelt zaterdag thuis tegen GSVV uit Gerkesklooster. Een stugge tegenstander voor de Leensters vrees ik want de voetbalvereniging uit Gerkesklooster Stroobos is een ploeg die maar weinig goals tegen krijgt. Zeventien tegengoals in tien duels is niet overdadig veel maar negen keer in tien duels scoren is ook niet iets waar je vrolijk van wordt. Op papier moet FC LEO dit duel kunnen winnen maar het even de vraag hoe de ploeg het verlies tegen Opende heeft verwerkt. Ogenschijnlijk wel goed maar je weet nooit of een nederlaag doorwerkt. Ondanks alles ga ik echter toch voor een ‘1’in Leens.

Voor Godlinze wacht er weer een streekderby. De Glinzers gaan namelijk op bezoek bij NEC Delfzijl. Godlinze won zaterdag betrekkelijk eenvoudig thuis met 9-2 van rode lantaarndrager Helpman. Een keurige overwinning maar die alleen maar leuk is als er zaterdag minimaal een punt aan wordt toegevoegd. NEC speelde zaterdag gelijk tegen Appingedam en heeft in de strijd om de bovenste plaatsen even een stapje terug moeten doen. Het heeft nog geen hele grote achterstand opgelopen maar in een klasse waar iedereen van iedereen wint is moet je niet op te grote achterstand komen. Voor Godlinze zou een gelijkspel misschien al wel mooi zijn maar Peter Ernst kennende gaat hij met zijn ploeg volle bak voor de winst. Daarom een spannend duel in Delfzijl en verwacht ik dat het een ‘3’ gaat worden tussen NEC Delfzijl en Godlinze.