‘Walking Football’ in Bedum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

SV Bedum heeft plannen voor het opzetten van een afdeling ‘Walking Football’. Op woensdag 3 december is de eerste proeftraining. Deze begint om 10.00 uur op het kunstgras in Bedum. Een delegatie van de Old Stars van FC Groningen traint dan mee.
Uit een inventarisatie is gebleken dat oud-leden van CVVB en VV Bedum wel iets voelen voor Walking Football. Initiatiefnemer Jan van Woudenberg: “Ik roep alle 60-plussers op om te komen kijken. Het is echt erg leuk. Toen ik het voor het eerst zag, was ik gelijk enthousiast!” ‘Walking Football’ is een langzamere variant van het voetbal, speciaal bedoeld voor 60-plussers (zowel mannen als vrouwen). Lichamelijk contact, sprinten en rennen zijn niet toegestaan. Er wordt gespeeld zonder keepers, de bal mag niet boven heuphoogte komen en de afmetingen van het veld zijn aangepast. Er kan gespeeld worden op voetbalschoenen of gewone sportschoenen.
Sociaal aspect
Er wordt veel aandacht besteed aan balvaardigheid en spelinzicht. Het sportieve deel bestaat uit wandelend voetbal, kracht- en lenigheidsoefeningen. Daarnaast is het sociale aspect erg belangrijk, want een training van ‘Walking Football’ begint met gezellig koffie of thee drinken en het bespreken van allerlei nieuws. Gezellig samen zijn en werken aan een goede conditie gaan hand in hand.Walking Football is overgewaaid vanuit Engeland. Diverse verenigingen, waaronder een aantal eredivisieclubs, hebben inmiddels een dergelijke afdeling, dit alles gestimuleerd door het Nationaal Ouderen Fonds. In de provincie Groningen is FC Groningen vorig jaar gestart met Walking Football. Deze afdeling traint gedurende 20 weken op het sportpark van VV Hoogezand
Bron: www.tweenul.nl