Hoopvolle start voor Hogeland Cup

Geschreven door Gerrit Lieffering op . Geplaatst in Prietpraat

Voor de eerste editie van het zaalvoetbaltoernooi om de Hogeland Cup hebben zich 31 van de 40 uitgenodigde veldvoetbalverenigingen aangemeld. Aan het A-toernooi, voor verenigingen die uitkomen in de eerste, tweede, derde of vierde klasse van de KNVB, doen 16 van de 20 voetbalclubs mee. Het B-toernooi, voor verenigingen die uitkomen in de vijfde en zesde klasse van de KNVB, gaat van start met 15 van de 20 uitgenodigde veldclubs.Uitstraling en leefbaarheid

Met een score van bijna tachtig procent maakt de organisatie van de Hogeland Cup derhalve een prima start. Alle acht gemeenten (Delfzijl, Eemsmond, Appingedam, Loppersum, Bedum, De Marne, Winsum en Ten Boer) zijn met een of meerdere verenigingen vertegenwoordigd. Het doel van de organisatie is om een bijdrage te leveren aan verbetering van de uitstraling en de leefbaarheid van het Hogeland.
Het toernooi, verdeeld over zeven speeldagen, wordt gehouden in sportcentrum De Mencke in Uithuizen. Het B-toernooi start met twee poules op zaterdag 20 december en wordt vervolgd met de derde poule op dinsdag 23 december. De vier sterkste teams van het B-toernooi plaatsen zich voor het hoofdtoernooi, dat daardoor met 20 teams van start gaat. Op zaterdag 27 december worden er twee A-poules afgewerkt. De derde poule is op maandag 29 december en de vierde op dinsdag 30 december.
Afsluitende finaledag
De nummers één en twee van de vier A-poules, alsmede de twee beste nummers drie plaatsen zich voor de halve finales op zaterdag 3 januari. Voor de afsluitende finaledag op zaterdag 10 januari plaatsen zich de nummers één en twee van de beide halve finale poules. Ook de drie poulewinnaars van het B-toernooi gaan naar de finaledag. Komend weekend wordt voor beide toernooien de loting verricht.
Deelnemersveld
De volgende verenigingen doen mee aan het A-toernooi: SV Bedum zaterdag, Omlandia, VIBOA (allen 1e klasse), SC Loppersum, De Heracliden (beiden 2e klasse), NEC Delfzijl, Noordwolde, De Fivel, De Pelikanen, Hunsingo (allen 3e klasse), Poolster, Middelstum, Eenrum, Noordpool, Corenos en SV Bedum zondag (allen 4e klasse).
Aan het B-toernooi doen de volgende veldclubs mee: Stedum, SIOS, Rood Zwart Baflo, KRC, ZEC, Holwierde, Warffum, Woltersum, Kloosterburen, Farmsum, VVSV’09 (allen 5e klasse), ’t Zandt, SV Onderdendam (beiden reserve 5e klasse), Meedhuizen en Usquert (beiden reserve 6e klasse).