Spanning in Stedum, cruciaal duel Bedum en Eenrum moet geen grijze muis willen worden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

We hebben tot aan de winterstop in het amateurvoetbal nog vier speelronden te gaan. Vier speelronden waarin nog van alles kan gebeuren. Zo zijn er in de vierde en vijfdeklasse de eerste periodetitels nog te verdelen. Dat is in bovenste drie klassen anders want daar zijn de clubs al aan de tweede periode begonnen.
bal vuur
Stedum ontmoet in zijn laatste thuisduel van dit kalenderjaar Wagenborger Boys. Een belangrijk duel want bij winst slaat de ploeg van Leendert Nieborg een duidelijk gat richting de gasten die dan op een achterstand van vijf punten komen. Beide ploegen wonnen op 8 november hun competitiewedstrijd maar bij beide ging dat maar moeizaam. Waar Stedum tegen VVSV’09  over geluk niet te klagen had mocht Wagenborger Boys van geluk spreken dat Rood Zwart Baflo zijn kansen niet in doelpunten wist om te zetten. Daardoor verwacht ik een spannend duel in Stedum waar het volgens mij op een ‘3’ gaat uitdraaien.

SV Bedum speelt zondag in en tegen Meeden een regelrecht degradatieduel. Meeden heeft uit zijn acht wedstrijden vier punten bijeen gesprokkeld en Bedum uit negen duels een punt meer. Dat betekent dat de paarshemden niet mogen verliezen wanneer ze niet de nieuwe rode lantaarndrager in 4C willen worden.

Eenrum won enkele weken geleden van de toen nog ongeslagen koploper ASVB. Bonuspunten noemde trainer Ronald Bouwman  die punten toen maar die bonuspunten zijn de roodbaadjes ondertussen al weer kwijt. Een gelijkspel tegen Bedum en een nederlaag tegen BATO zorgde voor vijf verliespunten die niet nodig waren geweest. Zondag wacht op sportpark ‘De Koepel Haren als tegenstander en dat duel moet Eenrum een driepunter opleveren. Dan doet de ploeg namelijk bovenin mee en anders wordt het even een rol als grijze muis; iets waar de aanhang van de roodhemden niet op zit te wachten.