VVSV ’09 wil niet verliezen, een drie in Baflo en ZEC gaat vlammen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

We hebben tot aan de winterstop in het amateurvoetbal nog vier speelronden te gaan. Vier speelronden waarin nog van alles kan gebeuren. Zo zijn er in de vierde en vijfdeklasse de eerste periodetitels nog te verdelen. Dat is in bovenste drie klassen anders want daar zijn de clubs al aan de tweede periode begonnen.


bal vuur
Een ‘kelderduel’ wordt een duel in de onderste regionen van het amateurvoetbal ook wel genoemd. Een duel zoals er morgen in Ulrum op het programma staat als nummer tien, VVSV’09, rode lantaarndrager KRC op bezoek krijgt. De gasten uit Kantens hebben nog geen punt weten te bemachtigen en de thuisploeg heeft er uit zijn negen wedstrijden bijeen gevoetbald. Een puntenaantal wat overigens meer hadden moeten zijn als de fusieclub uit Ulrum en Zoutkamp zijn kansen wat beter benut had. Als we het uitduel van enkele weken tegen Stedum als voorbeeld nemen zal iedereen die daar aanwezig was zeggen dat VVSV’09 zich in Stedum hopeloos tekort deed door een aantal grote kansen om zeep te helpen. Het missen van zijn kansen zorgt er nu voor dat de ploeg van Jaap van der Ploeg alleen WVV en KRC onder zich weet. Een tiende plaats is de ploeg onwaardig en vandaar dat er morgen gas gegeven gaat worden tegen de hekkensluiter uit Kantens die nog steeds op zijn eerste punt wacht. Om eerlijk te zijn denk ik niet dat het eerste punt morgen in Ulrum behaald gaat worden omdat de thuisploeg zijn laatste thuisduel in dit kalenderjaar absoluut winnend wil afsluiten.
Rood Zwart Baflo-SIOS is een ‘lekker’ potje. Beide verenigingen hebben hun thuishaven in een dorp uit de gemeente Winsum zodat we van een streekderby mogen spreken. Beide clubs liggen elkaar niet echt heel erg goed want in de onderlinge duels zat er weleens wat ‘ruis’ op de lijn. Niet dat de onderlinge duels uitliepen op schoppartijen maar er gebeurde weleens wat. De thuisploeg komt, als het morgen wint, op gelijke hoogte met SIOS. Dat zal ook de insteek van Sander Tromp zijn die met zijn ploeg in de tweede helft van het seizoen beter zal willen presteren dan het tot nu toe heeft gedaan. De Bafloërs verloren vijf van de negen wedstrijden, speelden een keer gelijk en wonnen drie keer en wat niet echt geweldig is. SIOS won vier keer, verloor vier keer en speelde een keer gelijk waar men in Sauwerd ook niet helemaal tevreden mee is. SIOS-speler Reinder Haaksema voorspelde een ‘2’ maar helaas voor de middenvelder denk ik dat beide teams bijna niets voor elkaar onderdoen. Dus wordt het een ‘3’ in Baflo.
ZEC gaat vlammen tegen Harkstede voorspelde Gerard Heun deze week. Bij de ploeg uit Zanderweer scoorde Ronny Bakker twee weken geleden tegen KRC twee keer en Heun denkt dat Bakker nu ‘los’ is. ‘Ronny moest even het juiste gevoel terugkrijgen. Even een paar goaltjes scoren is voor iedere spits belangrijk en dus ook voor Ronny. “ Het zal lastig worden voor de Zandeweer Eppenhuizen Combinatie maar Gerard Heun kennende komt hij met een tactisch plan waar Harkstede niet het juiste antwoord op weet en daarom een ‘1’ voor het duel in Zandeweer