Poolster gaat stunten, Middelstum mag niet verliezen,Ezinge neemt punten mee.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

We hebben tot aan de winterstop in het amateurvoetbal nog vier speelronden te gaan. Vier speelronden waarin nog van alles kan gebeuren. Zo zijn er in de vierde en vijfdeklasse de eerste periodetitels nog te verdelen. Dat is in bovenste drie klassen anders want daar zijn de clubs al aan de tweede periode begonnen.

bal vuur
Poolster gaat op bezoek bij het ambitieuze Mamio dat samen met Pelikaan S gaat uitmaken wie er kampioen in de vierde klasse C wordt. Promoveren doen beide clubs in ieder geval omdat de bond in de vierde klasse twee ploegen rechtstreeks laat promoveren. Een lastig duel voor het team van Jeroen de Munck die zijn contract met twee seizoenen bij de ‘Spieksters’ heeft verlengd. Poolster staat op dit moment derde wat voor een ploeg in opbouw een prima prestatie is. Niets verwachten zorgt vaak voor een goed resultaat en daarom zou Poolster weleens kunnen gaan stunten op het kunstgras aan de Eikenlaan. Stunten in de vorm van een gelijkspel waar, althans dat denk ik, de realistische Jeroen de Munck direct voor zou tekenen.
GEO-Middelstum wordt een interessant duel. Nummer vier, GEO, ontvangt nummer vijf Middelstum dat met een duel minder gespeeld op drie punten achterstand staat. Een cruciaal duel mag je dus zeggen want de Middelstumers kunnen zich geen puntverlies veroorloven. Corenos, dat van een vrij weekend mag genieten, staat namelijk op een ‘veilige’ tiende plaats met zeven punten uit negen duels. Mocht de thuisploeg morgen de punten in eigen huis houden en alle uitslagen lopen zoals ze normaal gesproken lopen schuift het veld aardig ineen. Daarom niet verliezen in Garmerwolde zal de opdracht voor Middelstum zijn die ik op een ‘3’ zet tegen een ploeg dat dit seizoen alleen tegen Corenos en Pelikaan S een nederlaag leed.
Ezinge stuntte vorig weekend tegen Boerakker door de punten in eigen huis te houden. Ondanks dat de geelhemden spraken van een off-day aan hun kant waren daar ook andere geluiden te horen. Ezinge speelde namelijk prima en de overwinning was meer dan terecht. Ik heb de ploeg van Johan Middel dit seizoen nog niet zien spelen maar de tegenstander van komende zaterdag, Haulerwijkse Boys wel. In Zoutkamp wonnen de boys een paar weken geleden met 5-1 van Zeester. Een geflatteerde zege noemde ik dat toen en daarom denk ik dat de withemden met drie punten huiswaarts keren. Dat baseer ik op de geluiden dat Ezinge tegen DIO Groningen en Velocitas onnodig gelijk heeft gespeeld en het met vier punten meer naast Haulerwijkse Boys had gestaan.