Stunt met punt, een drie op het noorden en er vol op klappen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

We hebben tot aan de winterstop in het amateurvoetbal nog vier speelronden te gaan. Vier speelronden waarin nog van alles kan gebeuren. Zo zijn er in de vierde en vijfdeklasse de eerste periodetitels nog te verdelen. Dat is in bovenste drie klassen anders want daar zijn de clubs al aan de tweede periode begonnen.
De Fivel treft in zijn tiende wedstrijd van het seizoen Grijpskerk. Op het kunstgras in het gelijknamige dorp moet er door de Riepsters punten gepakt worden. Dat moet om uit de hoek waar de klappen vallen te komen. Zes duels is de ploeg uit Zeerijp nu zonder overwinning. Dat zijn er veel maar het blessureleed aan de kant van de Oranjehemden is daar debet aan. Die ellende wordt door trainer Ronald Vermeulen overigens nooit als een excuus gebruikt en wat de jonge trainer siert. Daarom zal het in Grijpskerk lastig worden voor De Fivel tegen een thuisploeg die moet winnen om in het spoor van koploper Marum te blijven. Een ‘punt is een stunt’ zou een mooie uitspraak zijn en ik denk dat daar in Zeerijp op voorhand voor getekend wordt.
Op sportpark ‘Het Noorden’ komt Noordwolde in actie tegen VV Groningen. Het onderling verschil tussen beide teams bedraagt twee punten en het bijzondere is verder dat Noordwolde van zijn twaalf punten er negen op vreemd terrein heeft gepakt. Dat mag als bijzonder worden gezien en betekent een beetje dat Noordwolde graag de thuisploeg het spel laat maken. Dat zal zaterdag niet anders zijn want uiteraard is het ambitieuze VV Groningen favoriet voor de zege. De stadjerders wisten hun laatste twee duels echter niet te winnen en het zou mij niet verbazen als het morgen ook een ‘3’ gaat worden op sportpark ‘Het Noorden.’
Noordpool heeft zaterdag een ‘makkie’ en dat meen ik serieus. Iedereen verwacht namelijk dat de ploeg van Willem Kluin morgen een pak slaag krijgt van kampioenskandidaat Pelikaan S. De ploeg uit Oostwold gaat ongeslagen aan de leiding en zal samen met Mamio naar de derde klasse promoveren. Maar ergens sluipt er ook binnen een ploeg zonder puntverlies een keer iets in van, hier komen we gemakkelijk met drie punten vandaan. Daarom zeg ik tegen Noordpool, vol erop klappen en zien waar het schip strandt. Gebruik maken van je ‘eigen’ kunstgras en gewoon ‘gaan met die banaan en op weg naar een ‘3’ als eindresultaat.